v rubriki dogodki:
.. / / / 11.03.2012 11:38

Janez Bončina Benč feat September & prijatelji

30. marca se bo v Cankarjevem domu zgodil koncert, ki bo za ljubitelje slovenskega in jugo rocka prava poslastica. Pod taktirko Janeza Bončine Benča se bo spet zbrala legendarna skupina September, ki bo v veliki Linhartovi CD-ja v koncertni izvedbi predstavil svoje največje uspešnice Benčevega večdesetletnega glasbenega opusa

Janez Bončina Benč, avtor, glasbenik po duši in srcu, legenda, pionir slovenskega in bivšega jugoslovanskega rocka. Več kot štiri desetletja ustvarjanja na domačem in tujem glasbenem prizorišču, sodelovanja z mnogimi pomembnimi glasbeniki in skupinami, ustvarjalec, ki uspešno združuje mlade in stare »prave« glasbenike.

V svojem značilnem slogu predstavlja ob pomoči prijateljev največje uspešnice (neke vrste the best of) svojega večdesetletnega glasbenega opusa. Ob velikih imenih, Tihomir Pop Asanovič, Marjan Malikovič, Braco Doblekar, Ratko Divjak, Jadran Ogrin, Primož Grašič, Blaž Jurjevčič, Aleš Avbelj, Čarli Novak, Peter Ugrin ml. ..., se obeta prava glasbena poslastica.

Samo za ta veliki dogodek se je v prvotni zasedbi ponovno zbrala legendarna skupina September. Utrip novega sodelovanja z Benčem predstavljata Murat & Jose.

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Janez Bončina Benč s skupino September in prijatelji - 30. marca 2012 v Cankarjevem domu / foto: Urška Boljkovac - thumbnail

Janez Bončina Benč s skupino September in prijatelji - 30. marca 2012 v Cankarjevem domu / foto: Urška Boljkovac