v rubriki dogodki:
.. / / / 23.01.2009 14:55

The Rasmus prihajajo v Ljubljano

9. feburarja 2009 v ljubljanski klub InBox prihajajo finski The Rasmus. Število kart je omejeno na 650 (zato pohitite!), The Rasmus pa obljubljajo odličen koncert, z vsemi njihovimi največjimi hiti in seveda svežo zadnjo ploščo!

The Rasmus svoj zvok označujejo kot "death pop". Svetovni uspeh so dosegli leta 2003 z albumom Dead Letters. V videospotih so jih odlikovali gotska podoba, temačnost, skrivnostnost prikazanega.

Na vrh glasbenih lestvic so se povzpeli s spevnimi uspešnicami kot so In the Shadows, Funeral Song, Liquid, F-F-F-Falling, First Day of My Life, No Fear, Sail Away in druge. S temi pesmimi in njihovimi videospoti so postali ena najbolj prepoznavnih evropskih rock skupin na glasbeni televiziji MTV. Od svojega začetka so prodali že več kot 2,5 milijona izvodov albumov. Njihov najnovejši, po vrsti sedmi album z naslovom Black Roses, je izšel jeseni 2008.

The Rasmus odlikuje nekoliko bolj komercialen ritem. Njihov repertoar pesmi na koncertih temelji na komadih, ki so jih popeljali v sam vrh. Pesmi kot so In the Shadows, Guilty, No Fear vedno znova dodobra prevzamejo tako ženski kot moški del publike, in po ustvarjenem vzdušju začnejo oboževalce razvajati z ostalimi pesmimi.

V Sloveniji smo jih že poslušali kot predskupino HIM-ov ( tudi finski »gothic rockerji« ), tokrat pa se odpravljamo na njihov samostojni koncert. Ker je njihova turneja sestavljena iz nastopov po klubih, so že sprva mislili nastopiti v ljubljanskem Inboxu, nato se je omenjala cvetličarna v Media parku, a je vendarle obveljal Inbox.

Člani:
Lauri Ylönen (pevec in pisec tekstov)
Pauli Rantasalmi (kitara)

Aki Hakala (bobni)

Eero Heinonen (bas)
Bivši član: Janne Heiskanen (bobni)

Albumi:
Peep 1996
Playboys 1997
Hell Of A Tester 1998
Into 2001
Dead Letters 2003
Hide From The Sun 2005
Black Roses 2008

Predprodaja vstopnic po ceni 32 € na www.vstopnice.com - www.eventim.si - www.nakoncertu.si - Petrol - Kompas - Big Bang - Modri študentski servis – trafike 3DVA - blagajna Križank - E-študentski servis - CityPark (info točka) - blagajna Hale Tivoli

Vroča številka za nakup vstopnic: 031/349-000 (delavniki od 8h do 17h).

InBox – serija InBox Live!
Jurčkova c. 224 (nasproti E-Leclerca)
IOC Rudnik, Ljubljana
www.inbox-club.si

Za InBox Live!

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

The Rasmus v Ljubljani - 9.2.2009 - thumbnail

The Rasmus v Ljubljani - 9.2.2009