v rubriki dogodki:
.. / / / 28.03.2011 07:54

The Restavrant in Crazed Farmers v Menzi

V četrtek, 31. 3. 2011, ob 21.00 bodo v Menzi pri koritu nastopili teksaški country/electro/punkerji The Restavrant (ZDA) in domači fusion/indie/nu-jazz. Crazed Farmers (Slovenija)!

Garažni punk rockerski dvojec Restavrant je sicer nastal v Los Angelesu, vendar sta ga ustanovila dva prijatelja iz južnega Texasa. Troy Olaf Murrah in J State sta odštekana odbitka iz mesteca Victoria, ki sta svojo umazano bluesovsko žilico odkrila šele potem, ko sta se preselila v Los Angeles.

Fanta omenjata, da so na njiju vplivali številni različni glasbeniki kot so Mississippi Fred Mcdowell, The Fall, Doo Rag, George Jones, Bo Diddley, The Country Teasers. Pri založbi Narnack, ki je znana po izdajah Leeja Scratcha Perryja ali pa The Fall, sta leta 2008 izdala svoj prvenec Returns to the Tomb of Guiliano Medidici.

Z odsluženo zvočno ropotijo ustvarjata ritem, ki je oplemeniten z umazanim bluesom kitare, hillbilly bendža in skrhanih vokalov. To je prava žurerska, močvirska bluesovska poslastica, ki se zna zavleči do poznih jutranjih ur.

Crazed Farmers

Da pa bo večer še bolj odbit bojo poskrbeli domači Crazed Farmers ki so tik pred izidom nove plošče! Komaj ko je nekaj globlje zarila v ledino s tretjim dolgometražcem FarMa (ZKP Radio Študent, 2009), ima razglašena kmetavzarija enega farmerja manj in nekaj na pol civiliziranih komadov več.

Gibljejo se v razponu od lene močvirske in malarično zabluzene počasnosti do neulovljivo raztreščenih poskusov primitivnega hardkora, da o razpadajočih priredbah klasike niti ne govorimo. Nekaj se sliši tudi na temo balad, a to je neslišana kmetavzarska zgodba, o kateri še nihče ni govoril.

Vse to in še manj, kadar jim le uspe, odigrajo, če se temu tako reče, tudi na koncertih. Ena izmed redkih tovrstnih priložnostih se ponuja prav zdaj. Naj odzveni, komur ni namenjena, in naj v njej uživa, kdor …

Vstopnina: 8 €
Organizacija: Zavod FV in Menza pri koritu

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

The Restavrant - thumbnail

The Restavrant