v rubriki dogodki:
.. / / / 01.10.2000

The Ride

Mednarodni multimedijski projekt The Ride temelji na živem izvajanju sodobne plesne elektronske glasbe ob vrsti spremljevalnih dogodkov, ki se bodo v celoto združili v izjemno slikovitem ambientu Železniškega muzeja v Ljubljani.

V teku noči se bo na odru, ali bolje rečeno na stari lokomotivi, ki je del muzejske zbirke Slovenskih železnic, s svojo glasbo predstavilo pet znanih domačih in tujih didžejev plesne elektronske glasbe, tehno in house zvrsti:
- Bizzy (Consumer Recreation, Slovenija)
- Dojaja (Consumer Recreation, Slovenija)
- Eric Fischer (Danube Rave - Linz/Avstrija)
- Robert De La Gauthier (Glitterball/High Heels Records, Kanada/ Nizozemska)
- Pass-N-G-R (Massiva Musuc, Makedonija)

Poleg tega se bo s svojimi unikatnimi, za to priložnost izdelanimi modnimi kreacijami, predstavila modna oblikovalka in kostumografinja Katja Šircelj, ki je že sodelovala pri gledališkem projektu Potujoči labirint, kot kostumografinja pri kratkih filmih Reka in Kamčatka ter mnogih modnih revijah.

Vizualno podobo dogodka bosta dopolnili ločeni videoprojekciji (ena bo popolnoma posvečena predstavitvi novega, sodobnega hitrega vlaka SŽ z imenom Pendolino), z v živo ustvarjano in mešano sliko, ki bosta avtorsko umetniško delo.

Sam program pa bo dopolnila tudi posebna plesna koreografija, bruhalec ognja, svetlobna scenografija, ki jo bo pripravila in z njo upravljala lučkarica in umetnica s Hrvaške Lara Badurina.

Kdaj: petek, 13. 10. 2000, od 22.00 naprej
Kje: Rotunda Železniškega muzeja, Parmova 35, Ljubljana
Vstopnina: 2500 SIT brez letaka / 2200 SIT z letakom / 2000 SIT z rezervacijo na številko 041 994 029 (od 16.00 do 22.00) ali na e-mail globaltrance2001@yahoo.com.

Kdo je Robert De La Gauthier
Robert De La Gauthier je rojen leta 1964 v Montrealu v Quebecku. Sprva se je ukvarjal z lučmi, od leta 1980 pa je kot didžej vrtel v številnih Montrealskih klubih (Le Garage, Bar Lezard ipd.). Bil je prvi didžej v Montrealu, ki se je lotil house zvrsti. Pred tem je na svojih nastopih sukal plošče takorekoč vseh zvrsti: disko, newbeat, indie, acid ... No, kmalu je ob pomoči svojih didžejevskih kolegov uvedel house glasbo v Montrealu.

Pretežno se zadržuje v Maastrichtu (Nizozemska), še vedno pa rad nastopa v rodnem mestu. Dobro je znan tudi na odrih Nemčije, Švice, Avstrije, Španije, Mehike, ZDA, Nizozemske in seveda Kanade.
Poznavalci ga poznajo kot avtorja številnih člankov o glasbi v revijah kot so: Streetsound Magazine (New York), Trance 5000 (Montreal), Loop in Raveline (Nemčija) ipd.

Obiščite tudi spletno stran: www.ljudmila.org/theride.

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.