v rubriki dogodki:
.. / / / 01.02.2011 07:57

The Toronto Drug Bust v Kinu Šiška (3.2.2011)

Slovensko-finska naveza The Toronto Drug Bust bo končno premierno nastopila tudi v Ljubljani, in sicer v četrtek, 3. februarja, v Kinu Šiška. Gre za zaključek krajše promocijske turneje po Sloveniji, med katero so decembra obiskali tudi Maribor, Portorož, Kranj in Celje.

Projekt The Toronto Drug Bust (takrat še brez imena) se je rodi poleti 2007 v Londonu, kjer so v studiu posneli okoli 11 avtorskih pesmi. Pobudniki so bili Izak Košir, Neil Leyton in Rich Ragany.

Leto kasneje pa je TDB dobil nov zalet s sodelovanjem Izaka Koširja in finskega producenta ter člana skupine Turku Romantic Movement Ramija Helina. Debitantski album Enfant Terrible je bil posnet večinoma v Ljubljani (avgust 2008) v studiu Garbage.

Pesmi je produciral Rami Helin, ki je nato album kasneje na Finskem tudi zmiksal (studia Kick Out The Jams! & Chartmakers). Pri snemanju so sodelovali še kitarist Tadej Košir (Neisha), bobnar Martin Janežič - Buco (Sausages, Tribute 2 Love), basist Jernej Kržič, bobnar Žiga Kožar, vokalistka Kate Hosking (Terrafolk), tonski mojster Drago Popović, kitarist Mišo Drobež (General Musashi) in še nekaj glasbenikov s Finske ter švedski glasbenik Mikael Lundin (Micke Ghost).

Jeseni se zbere slovenska različica benda TDB, ki ga sestavljajo: Izak Košir (vokal), Vid Polončič-Ruparčič (kitara), Tamir Gostiša (kitara), Jernej Kržič - Nietzsche (bas) in Dorian Granda (bobni), ki bodo kot jedro skupine nastopili tudi v Kinu Šiška.

Posebna gosta koncerta bosta finski kitarist in producent TDB Rami Helin (ex- Turku Romantic Movement) in kitarist Tadej Košir, obeta pa se tudi nekaj presenečenj. To bo hkrati prvi skupni koncertni nastop Helina in TDB.

Cena vstopnice: 5 EUR in (d-š-u) 4 EUR / 7 EUR na dan koncerta

-- Za The Toronto Drug Bust in Kino Šiška

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

The Toronto Drug Bust v Kinu Šiška / foto: Luka Ovčar - thumbnail

The Toronto Drug Bust v Kinu Šiška / foto: Luka Ovčar