v rubriki dogodki:
.. / / / 10.09.2003

Študentska scena v Kamniku

V okviru 33. Dnevov narodnih noš, ki se bodo odvijali od 12. do 14. septembra v Kamniku, se po ulicah in trgih ne boso sprehajale le vedno iste narodne noše, temveč bo poskrbljeno tudi za bolj konkretno zabavo.

V petek, 12. septembra bodo ob 21. uri začeli Krik, ki navdušujejo predvsem s priredbami in veljajo za enega največjih upov slovenske glasbene scene. Za njimi pa bodo na oder stopili Skat, mlada kamniška skupina, ki igra energičen rock s primesmi popa in zelo inteligentnimi besedili, ki močno odstopajo od slovenske dolgočasnosti. 1. septembra je izšel izvrsten prvenec Nasedla ladja, o katerem ste na naših straneh že brali.

Glavna vloga večera bo zagotovo pripadla prvoborcem slovenskega novodobnega rock'n'rolla Big Foot Mami, ki se že nekaj časa predstavljajo širom po Sloveniji (v postavi je Miho Guština nasledil Zoran Čalić, nekdaj član slovitih Majk) in bodo v kratkem izdali ploščo največjih uspešnic z dvema novima skladbama. Vrn' se k men' je že postala uspešnica, tako kot tudi mnoge ostale s prejšnjih štirih plošč, ki so že kar ponarodele - Mala nimfomanka, Črn tulipan, Dolg' nazaj, Buldožer, Krila in mnoge druge.

V soboto, 13. septembra ob 21. uri začnejo Mint, občinstvo navdušujejo z mešanico priredb in lastnih skladb in ki praviloma ne razočarajo. Ob vsem tem jih krasi tudi zanimiv ženski vokal.

Za njimi pa še ena kamniška skupina, in sicer Arche, ki imajo že izdan prvenec Leni kralji (izšel leta 1995), do konca leta pa bodo izdali svojo drugo ploščo. Klasičen rock, podprt s flavto in izrazitim vokalom, skupino pa najbrž poznate po zaslugi videospota Bel je moj obraz, ki je bil visoko na Videospotnicah, skladba pa se je sedem tednov obdržala tudi na lestvici Stop Pops 20.

Glavna zvezda večera bo tokrat Tinkara Kovač, ki se je na istem odru predstavila že pred dvema letoma (zanimivo, kot predskupina so takrat nastopili Yogurt in Skat), seveda navdušila in nobenega dvoma ni, da ne bi bilo tako tudi tokrat. Ob skladbah z najnovejše plošče O-range, s katere je tu že nova uspešnica Še tam ne, bo s skupino zagotovo predstavila tudi uspešnice s prvih treh albumov.

Kaj sploh še dodati? Da bo vsa pijača po zelo, zelo študentskih cenah in če od Kamnika niste oddaljeni več kot 15 kilometrov, vas bo domov odpeljal kar kombi Študentskega kluba.

Obiščite Kamnik in vprašajte za Študentsko sceno, saj bodo vsi vedeli, kje je najboljša zabava. In verjemite ... ne bo vam žal!

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.