v rubriki dogodki:
.. / / / 18.09.2003

Wheels Mania 2003

V soboto, 27. septembra se bo v domžalskem centru Ten-Ten odvijalo prvo mednarodno srečanje predelanih avtomobilov v Sloveniji z več kot pestrim spremljevalnim programom. Ob množici zanimivih avtomobilov boste lahko uživali v izbrani glasbi, hrani in še marsičem drugem.

Ob deseti uri dopoldan je pričakovan in napovedan prihod tekmujočih avtomobilov, ki se bodo za naziv najlepšega potegovali v kar osemnajstih kategorijah. Začetek tekmovanja je ob dvanajsti uri, ob dvajseti uri pa bodo podeljevali nagrade najboljšim.

Na prizorišču si boste v živo lahko ogledali predvsem ameriške avtomobile, oldtimerje (od štiridesetih do šestdesetih let prejšnjega stoletja), predelane avtomobile, hot rode in pa tudi motorje (zaželjeni so ameriški in starejši motocikli). Vsa zbrana prevozna sredstva pa bodo nato tekmovala v že omenjenem tekmovanju za najbolje oziroma najlepše vozilo v eni od kategorij.

Od šestnajste ure dalje bo potekalo Burnout tekmovanje, ki ga večina pozna le iz ameriških filmov, dokumentarnih ali bolj zanimivih športnih tekmovanj. Nagrade najboljšim bodo podelili ob devetnajsti uri trideset minut.

In spremljevalni program? Prireditvi primeren - izbran, zanimiv in odličen! Nastopi štirih odličnih glasbenih skupin: Bitch Boys, njihova, na naših straneh predstavljena demo plošča Behind the Hound dog walls je v ZDA tik pred izdajo, uradna plošča ... In heat pa povsod žanje le pohvale in priznanja. Cry Baby igrajo predvsem rock'n'roll iz zlate oziroma začetne dobe te neuničljive glasbene zvrsti, torej petdesetih let. Zveni razburljivo! Mississippi Queen so svojo glasbo opredelili kot avtentični rock-a-billy, The Mad man pa igrajo obupani (in ne obupni!) rock-a-billy.

Za lačne in žejne bo poskrbljeno! Ameriška in mehiška hrana, zaradi katere boste tudi in predvsem žejni! Ob tem organizatorji obljubljajo še jive in swing show, bruhanje ognja, zanimive videoprojekcije, DJ-je, after party poslastica pa naj ostane presenečenje! Organiziranih bo tudi nekaj delavnic za mlade z zelo zanimivimi nagradami.

Vstopnice za to edinstveno prireditev v Sloveniji bodo naprodaj na dan prireditve na prireditvenem prostoru za ugodno ceno 1200 SIT (s flyerjem pa še 200 SIT ceneje). Za še kakšno dodatno informacijo obiščite spletna naslova organizatorjev www.dros-si.com in www.akumulator.org.

Prireditev je prva in edina v Sloveniji, zato je ne gre zamuditi. Upajmo pa, da ni zadnja, saj je preveč posebna! V soboto, 27. septembra, se torej vidimo v domžalskem TEN-TEN centru, ki bo ta dan svetišče ljubiteljev dobre stare muzike, posebnih avtomobilov in zasmojenih gum!

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.

Wheels Mania - thumbnail

Wheels Mania