v rubriki dogodki:
.. / / / 28.06.2011 22:07

Raein, Esazlesa in In-Sane na Vrhnika

V soboto, 2. julija se bodo v klub Zakon na Vrhniki zvrstili screamo hardcorovci Raein, atmosferični sludge screamo hardcorovci Esazlesa in punkrockerji In-Sane.

Raein je italijanska screamo/hardcore/punk skupina, sestavljena iz članov screamo benda La Quiete in postrokerjev Neil on Impression. Leta 1999 je nastala v mestecu Forli in kmalu postala eno izmed vidnejših imen screamo hardcora. Skupina je po izdatnem koncertiranju (s turnejami po celini, Veliki Britaniji in na Japonskem) v letu 2005 nehala delovati. Ponovno se je vrnila par let kasneje, sprva le z načrtom o nekaj koncertih, nato pa svojo pot nadaljevala s ploščo Nati Da Altri Padri/Ogni Nuovo Inizio in intenzivnim koncertiranjem. Leto 2011 je zaznamovala njihova nova plošča Sulla linea dell'orizzonte fra questa mia vita e quella di tutti gli altri, ki sledi njihovemu osnovnemu načelu DIY-delovanja, ki jih spremlja že od začetka.

Skupino In-Sane, ki prisega na zdravi do-it-yourself duh, zaznamuje energičen, emocionalen punkrock/hardcore s številnimi ritmičnimi preskoki, ki zarisuje vzporednice s skupinami, kot so Against Me, Hot Water Music in Propagandhi. Poleg tega je In-Sane nedvomno koncertno najaktivnejša slovenska skupina, ki vsako leto odigra par evropskih turnej, na katerih si vztrajno dviguje prepoznavnost ter novači sveže oboževalce. In prav v svojih živih nastopih In-Sane najučinkoviteje poosebljajo to, kar naj bi punkrock predstavljal – energijo, strast, predanost. Dvignite pesti v zrak in se pripravite za singalong!

Esazlesa je štiričlanska atmosferična sludge/screamo zasedba iz Cheba na Češkem, ki je nastala po razpadu screamo/hardcore benda Kmen. Naslanjajo se na zapuščino post hardcore bendov Isis, Cult of Luna in Minsk ter old school screamo bendov, kot so Shotmaker, Maximillian Colby in Fingerprint. Skupina je v letu 2010 izdala 10-palčno ploščo Vyhlídky A Konce, letos pa malo ploščo Chtěl Bych Vidět Svět Dětskýma Očima.

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Raein /foto: Hara Amoros - thumbnail

Raein /foto: Hara Amoros