v rubriki dogodki:
.. / / / 18.04.2010 17:21

To Rococo Rot v Channel Zeru

Nemški trio To Rococo Rot, ki se bo v nedeljo, 18. aprila predstavil v ljubljankem Channel Zeru, je sestavljen iz članov skupin Tarwater in Kreidler, in je svoj pečat na področju eksperimentalnega minimalizma postavil že z nastankom zasedbe leta 1996.

Prvotno je bila skupina ustanovljena z namenom ustvarjanja kulisne glasbe za multimedijske umetniške instalacije, kar pa je prekaljena zasedba kaj kmalu nadgradila z eklektičnim mešanjem organskih instrumentacij in elektronike. Kombinirajoč hipnotične elemente Krautrocka s poudarjenim basom in toplimi vložki kitare so uspešno prenesli v sintetično glasbeno zgradbo, ki se je bolj kot na same tehnične spretnosti in spremembe tempa fokusirala na negovanje že zastavljenih šablon. Kljub temu pa je njihova celotna zvočna pojava ves čas ostajala sproščena, mehanična in čustvena.

To Rococo Rot so svojo zanimivost ohranjali tudi skozi sodelovanja z umetniki, kot so D (Darrell Moore), I-Sound (DJ), Alexander Balanescu, Pastels in St. Etienne, pa tudi sicer je ustvarjalnost posameznih členov mnogokrat segala izven okvirov matične skupine (npr. v Tarwater, Mapstation) in se kalila v mnogih drugih solističnih projektih. Ne glede na vse pa ostaja njihova največja moč prav v trdni zvezi To Rococo Rot, v kateri se njihova edinstvenost tako na fizični kot intelektualni ravni še najbolj izraža prav na odru.

Za svoj najnovejši album »Speculation«, ki bo za založbo Domino izšel v letošnjem marcu, so se To Rococo Rot preselili v studio legendarnih nemških Faust, kjer so, kot sami pravijo, izkoristili možnost snemanja svoje glasbe živo, prav tako, kot nam jo bodo kmalu predstavili tudi na koncertu v klubu Channel Zero. Glasbeni večer, kot nalašč za popestritev že tako zasanjane nedelje!

Za Channel Zero

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

To Rococo Rot - thumbnail

To Rococo Rot