v rubriki dogodki:
.. / / / 14.01.2005

TubeStone v Ortu

Na slovenskih tleh se že od leta 1997 kali avtohton, prvinski surf instrumental band TubeStone. 18.01. pa bodo promovirali svojo prvo zgoščenko v Orto baru v Ljubljani.

Po dolgih letih kaljenja se skupina odpravlja na naskok svetovne surf glasbene scene s prvencem Aligretosurfati, kateri bo izšel v začetku novega leta 2005.

Zasedba se je pričela formirati v Lescah na gorenjskem, ko se je Milko (Miloš Kelih - kitara) vrnil z festivala Zgaga na katerem so zakraljevali The Bambi Molesters. Skupaj z Legijem (Tadej Legat - Bas) in Žustijem (bobni) je novo nastali band pričel izvajati prve avtorske skladbe; Beanow de Clash, Roadcoaster. Ker je bend nujno potreboval drugo kitaro, se je za kratek čas skupini pridružil tudi Tomaž Kvasnik, a se je po krajšem času tudi poslovil. Nekaj kasneje se je za prav takšno obdobje skupini pridružil tudi Aleš Mlakar (bobni). Takrat se zasedba na bobnih zamenja tretjič z Minco (Klemen Mencinger) in v roku dobrega leta (20.04.00) se v Rock baru na Bledu izvede prvi koncert v sodelovanju z The Bitch Boys ? i, s katerimi se spoznajo že nekaj mesecev pred tem v Žirovnici. Zasedba kmalu po tem razpade in v tovrstnem stanju ostane vse do poletja 2002, ko se od gostinstva in pregreh osvobojeni Tomaž ponovno pojavi in skupina se sestavi v tako rekoč izvirno zasedbo. Žal pa je Minca zaradi trenj dvakrat odslovljen - zadnjič dokončno. Skupna mrzlično prične iskati novega četrtega člana in občasno koncertira brez ritmične podlage.

Poleti 2003, ko že samo zaradi specifike glasbenega žanra niso našli nikogar, so v tesnejše sodelovanje stopili z Markanom (The Bitch Boys). Skupaj so posneli prvi promo/demo CD Reverb Hunters, katerega recenzijo je objavil Phil Dirt na kultni surferski spletni strani Reverb Central (www.reverbcentral.com) Konec poletja 2004 pa se skupini na bobnih pridruži Aleš Mlakar in v slabih dveh mesecih se je skupina odpravila v studijo Zibelnik.

Prav v teh dneh potekajo še zadnje lepotne korekture prvenca skupine, katera se je skrita pred očmi javnosti kalila dolga leta.


www.tubestone.com

 - thumbnail