v rubriki dogodki:
.. / / / 29.01.2014 12:30

Nova imena - Ultra Europe 2014

Split bo tudi letos obvezna postaja za vse ljubitelje elektronske glasbe, saj bodo na legendarnem Hajdukovem stadionu Poljud med 11. in 13. julijem nastopile največje svetovne ikone housa, tehna, tranca, EDM-a in drugi plesnih žanrov, ki vladajo svetovni glasbeni sceni. Nosilci programa festivala Ultra Europe 2014 bodo velikani ARMIN VAN BUUREN, DAVID GUETTA, TIËSTO in CARL COX, ki so v preteklosti sami polnili največje arene v regiji, ob njih pa so že potrjeni tudi kralj lestvice DJ Mag Top 100, HARDWELL, ter vroči hitmejkerji MARTIN GARRIX, FEDDE LE GRAND, LAIDBACK LUKE, W&W in BLASTERJAXX.

Organizatorji so ob tem napovedali še bogatejši program kot lani, ko je v Splitu in na Hvaru nastopilo preko 40 udarnih imen, saj so festival podaljšali za en dan, ob še udarnejših boat partyjih pa bo ponovno organizirana tudi ekskluzivna zabava na plaži Ultra Beach – lokacijo le-te bodo razkrili prihodnji mesec, ve pa se že, da se bo zgodila 15. julija. Še ena vroča novost druge izdaje bo edinstvena fan cona, s posebnimi vsebinami za največje oboževalce Ultre in nastopajočih zvezdnikov. Kar umešča ta festival med najboljše v Evropi in na svetu pa je seveda tudi vrhunska Ultra tehnična produkcija, polna dih jemajočih posebnih učinkov in najnaprednejših odrskih tehnologij.

Ultra Europe je že ob prvi izvedbi presegla najbolj optimistična pričakovanja, saj je pritegnil kumulativno 103.000 obiskovalcev, spletni prenos je spremjalo rekordnih 6,5 milijona gledalcev in poslušalcev, kar nekaj vplivnih medijev je festival uvrstilo med najboljše na stari celini, video Relive Ultra Europe 2013 pa si je v manj kot 80 dneh ogledalo preko 800.000 gledalcev. Ob širitvi in še bogatejšem programu pričakujejo organizatorji letos za 30-odstotkov več obiskovalcev s celega sveta. Spomnimo, ob prvi izvedbi je Ultra pritegnila tretjino obiskovalcev iz regije, tretjino iz Evrope in tretjino z drugih kontinentov, v Splitu in na Hvaru pa so se zabavali gostje iz več kot 75 različnih držav sveta. Letošnji cilj je osvojiti 100 držav.

Kot je na današnji tiskovni konferenci potrdil tudi Joe Bašić, direktor podjetja Adria MM Produkcija, regionalnega soorganizatorja festivala, letošnji trend prodaje vstopnic presega lanskega, zanimanje zanje pa prihaja z vseh koncev sveta: "Izjemen uspeh prve izdaje festivala je bil najlepša nagrada, ki pa prinaša tudi dolžnost do oboževalcev, ki smo jim obljubili še impresvnejšo drugo izvedbo. Čeprav smo razkrili šele nekaj imen nastopajočih, verjamem, da smo že z njimi upravičili velika pričakovanja, to pa potrjuje tudi dejstvo, da smo prva dva paketa vstopnic ("early bird" in "general admission") razprodali v rekordnem času. Ob dosedanjih rezultatih prodaje in zanimanju upravičeno pričakujemo preko 150.000 obiskovalcev, zato je zelo pomembno, da se na tako povečan obisk gostov s kvalitetnimi nastanitvami in spremljajočo ponudbo dobro pripravita tudi mesto Split in država. Verjemem, da bo letos Ultra Europe potrdila status najodmevnejšega dogodka v regiji in še utrdila status Splita, kot vrhunske turistične destinacije."

Po razprodaji prvih dveh paketov, se začne danes ob 12h na ultraeurope.com prodaja tretjega kontingenta vstopnic ("Regular General Admission") po ceni 129 eur. S tem ostaja festival Ultra Europe med najdostopnejšimi spektakli primerljivega ranga, ugleda, programa in produkcije na svetu. Ob že omenjenih vstopnicah za vse tri dni dogajanja v Splitu, bo od danes mogoče kupiti tudi VIP vstopnice po ceni 100 eur za vsak posamezni dan. VIP mize in lože lahko rezervirate na naslovu vip@ultraeurope.com.

Da pa bo obiskovalcem ostal festival Ultra Europe v res lepem spominu, bodo organizatorji s partnerjem Travel 2 Ultra pripravili seznam priporočenih nastanitev, ki izpolnjujejo primerne kvalitetne standarde. Tečejo pa tudi že dogovori z mestnimi oblastmi in turističnim sektorjem za zagotovitev dodatnih ugodnosti za prvih 1.000 obiskovalcev, ki bodo rezervirali namestitev v času festivala Ultra Europe. Več o tem bodo, skupaj z vsemi podrobnostmi o ekskluzivni zabavi Ultra Beach, organizatorji predstavili naslednji mesec.

Nastanitev in prevoze zagotavlja soorganizator prireditve, agencija Collegium Mondial Travel iz Ljubljane – travel2ultra.com.

Miha Rekar - avatar

Miha Rekar / mr.si

Redaktor ŽVPL, ki je od 02.02.2010 na ŽVPL-u skupaj objavil 73 člankov.

Ultra 2014 - thumbnail

Ultra 2014