v rubriki dogodki:
.. / / / 14.07.2014 13:00

V Kinu Šiška bo nastopila Joss Stone

Joss Stone, soul pevka iz Velike Britanije, bo po petih letih znova nastopila na slovenskih odrih. V Kinu Šiška bo nastopila 2. avgusta.

Njen cilj je, da v okviru Total World Tour upraviči naslov turneje in s svojim rahlo raskavim glasom zapoje na čisto vsakem koncu sveta. Nobena država ni pomembnejša od druge, Jocelyn Eve Stoker, kot je njeno rojstno ime, želi odstraniti prepreke, ki ločujejo ljudi.

In kaj bi bilo primernejše od glasbe? »Glasba mi je bila dana kot sredstvo komunikacije in širjenja dobrega občutka; da prebudim čustva v sebi in v drugih,« pravi.

Do sedaj ji gre odlično – je najbolje prodajana britanska glasbenica in najbolje prodajana soul pevka, dobitnica nagrade Brit in Grammy, pohvali pa se lahko tudi s sodelovanjem s svetovnimi imeni glasbe (Mick Jagger, Stevie Wonder, Angie Stone …). Izdala je šest albumov, leta 2007 prodrla na ameriški glasbeni trg in se na Billboardovi lestvici 200 albumov prebila med prvih pet. Z uspešnico You had me z druge plošče (2005) je postala najmlajša britanska izvajalka na prvem mestu domače lestvice in bila nominirana za Grammyja.

Če bo za pulsko Areno pripravila stadionski koncert in za odročno plažo v Burmi jam session, še ne vemo, kaj nas čaka ljubljanskem odru (iz prvotno načrtovanih Križank so ga prestavili v Kino Šiška) zagotovo pa bo nastopila bosa.

Cena vstopnic: 39, 90 €

Sanja Gornjec - avatar

Sanja Gornjec

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 26.04.2013 na ŽVPL-u skupaj objavil 13 člankov.

Joss Stone (Foto: David Venni) - thumbnail

Joss Stone (Foto: David Venni)