v rubriki dogodki:
.. / / / 28.04.2014 10:42

V Ljubljano se vračajo Vikingi

Vsi ljubitelji težkometalne glasbe, skandinavske mitologije, še najbolje pa kar obojega skupaj, pozor. 4. maja bodo našo malo deželico ponovno skušali podjarmiti neustrašni bojevniki severa in enkrat za spremembo govorimo o okupaciji, s katero ni prav nič narobe. Prav nasprotno; lahko se je celo veselimo.

V ljubljanskem Kinu Šiška se bodo ustavili predstavniki švedskega melodičnega death metala Amon Amarth, ki jih nekateri imenujejo tudi prvake tako imenovanega viking metala, karkoli naj bi že pač to bilo.

Amon Amarth so minulo leto izdali svoj deveti studijski album Deceiver of the Gods in na napovedanem koncertu lahko poleg hitov, ki so do sedaj najverjetneje pridobili že status božanstva, pričakujemo tudi predstavitev novega albuma, katerega so ljubitelji skupine tudi že zagotovo dodobra osvojili.

Skupina je nastala že davnega leta 1992, širšemu občinstvu pa najverjetneje postala znana šele leta 2008, ko je izšel, po mnenju mnogih, njihov najboljši album z naslovom Twilight of the Thunder God. Sicer pa so Amon Amarth stari znanci slovenskih odrov, med drugim so leta 2012 nastopili tudi na festivalu, ki je takrat še nosil ime Metalcamp. Njihovo glasbo lahko najbolj enostavno opišemo kot melodičen death metal, z značilnim pečatom vokala in tudi samega nastopa karizmatičnega frontmana zasedbe Johana Hegga.

Skratka, čaka nas nastop, ki nikogar ne bo pustil ravnodušnega. Zato pripravite svoje pivske rogove in se dodobra okrepčajte in spočijte čez prvomajske praznike, saj nas čaka bitka epskih razsežnosti, ki bo terjala še zadnje atome moči.

Na odru jim bodo družbo delali še češki death metalci Hypnos ter domači death/thrash/groove metalci Paragoria .

Matej Mrevlje - avatar

Matej Mrevlje

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 25.02.2014 na ŽVPL-u skupaj objavil 19 člankov.

Amon Amarth, Hypnos, Paragoria - thumbnail

Amon Amarth, Hypnos, Paragoria