v rubriki dogodki:
.. / / / 28.02.2011 19:03

Vaya Con Dios končno v Sloveniji, 12. 3. 2011

V soboto, 12. marca 2011 ob 20.00 bo v ljubljanski Hali Tivoli z novimi in starejšimi uspešnicami končno nastopila slovita skupina Vaya Con Dios. V 80. in 90. letih prejšnjega stoletja zaslovela z uspešnicami What’s a woman, Nah Neh Nah in Puerto Rico, Don't Cry for Louie, Puerto Rico, Heading for a Fall, Johnny, Don't Break My Heart in ki jo obeležuje prepoznaven in enkraten glas Dani Klein.

Vsekakor gre za koncert, ki ga ne gre zamuditi, saj boste končno prišli na svoj račun vsi, ki ste bili lani prikrajšani za nastop te vrhunske belgijske zasedbe.

Vaya Con Dios - biografija

Skupino so pevka Dani Klein, Dirk Schoufs in Willy Lambregt kot romski blues trio Vaya Con Dios ustanovili leta 1986, nato pa čez dve leti objavili svoj prvi istoimenski album. Šlo je za mešanica bluesa, popa s pridihom latinskoameriške glasbe in soula iz Memphisa. Vendar pa so s prvim seksi in predrznim hitom Just a Friend of Mine kmalu postali znani v Belgiji.

Mednarodno slavo so dosegli že s svojim drugim albumom Night Owls, ki so ga posneli samo dve leti po prvencu. V času novega vala so pritegnili s hitrimi, džezi kitarami v pesmi Nah Neh Nah in počasno, senzualno klasiko Dani Klein What’s a woman.

Fantastični glasbeniki in izjemni inštrumentalisti, med katerimi je namesto Willyja Lambregta sedaj Jean-Michel Gielen, so mednarodni uspeh doživeli tudi s pesmimi Don't Cry for Louie, Puerto Rico, Heading for a Fall, Johnny in Don't Break My Heart.

Zaradi velikega pritiska slave je skupina kmalu razpadla, kmalu zatem pa je tragično umrl še Dirk Schoufs. Dani se je morala odločiti, kako naprej. Odločila se je nadaljevati kot solo umetnica pod imenom Vaya Con Dios, kar je bil njen način izražanja spoštovanja glasbenikom, ki so ustvarili skupino in tistim, ki so ji hoteli pomagati, da nadaljuje. Tri albume in dve kompilaciji kasneje je Vaya Con Dios – kar pomeni v Španščini Pojdi z Bogom - prodal skupno deset milijov plošč in pridobil privržence po vsem svetu.

Po nekajletnem premoru se je leta 2004 s skupino Vaya con Dios vrnila z novim albumom The Promise. Leta 2006 so dvajseto obletnico delovanja obeležili z albumom The Ultimate Collection, leta 2009 pa so izdali album Comme on est venu, katerega besedila so v celoti v francoskem jeziku.

Z albumom Comme on est venu nadaljujejo tradicijo skupine, hkrati pa je izraz Danine ljubezni do velikih francoskih skladateljev kot sta Jacquesa Brel in Georges Brassens. Tudi ta album med drugim odlikuje polnost njenega glasu, podprt s čustvi in poetičnimi besedili, ki nosijo glasbo daleč preko jezikovnih pregrad. Z njim pa se tudi nekoliko vrača h koreninam, kot je dejala Dani, ki je odraščala ob poslušanju francoskih pevcev na radiu.

Dani je soavtorica večine pesmi na albumu, sodelovala pa je z različnimi glasbeniki, med drugim z dvema legendama belgijske glasbe – Tootsom Thielemansom, svetovno znanim džezistom in z virtuozom džez kitare Philipom Catherineom. Ob pisanju in snemanju z različnimi glasbeniki je bila z njimi tudi na večletni turneji po vsem svetu, med katero je od Helsinkov do Jeruzalema in Montreala in Bejruta skupina Vaya Con Dios v več kot 40 državah imela več kot sto, večinoma razprodanih koncertov.

Med stalnimi turnejami in televizijskimi nastopi, je občinstvo vedno znova presenetila in navdušila Dani Klein z glasom pevke bluesa z ameriškega juga. Tudi po več kot dveh desetletjih njen glas ni izgubil na moči in izraznosti. Globok, občuten in popolnoma samozavesten, glas Dani Klein odzvanja v ušesih še dolgo po tem, ko jo slišite. Tako bo zagotovo tudi na koncertu 12. 3. 2011 v ljubljanski Hali Tivoli, ki ga ne gre zamuditi!

Predprodajna mesta

Hiša vstopnic (City Park), bencinski servisi Petrola, Europark (Maribor), Vstopnice.com - Ekopool Celje, Hipermarketi Mercatorja, blagajna Križank, Kompasove poslovalnice, LPP, Collegium, Alpetour, poslovalnice Big Banga, e-Študentski servisi, kioski 3DVA, (K) kioski, blagajna Hale Tivoli ...

Internetna prodaja: www.eventim.si in www.vstopnice.com

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Vaya Con Dios končno v Sloveniji, 12. 3. 2011 - thumbnail

Vaya Con Dios končno v Sloveniji, 12. 3. 2011