v rubriki dogodki:
.. / / / 06.02.2012 09:31

Valentinov koncert V Šmartnem pri Litiji

V nedeljo, 12.02.2012 bo s pričetkom ob 18. uri, v Športni dvorani Pungrt, v Šmartnem pri Litiji že tradicionalni Valentinov koncert za vse zaljubljene, za vse ljubitelje dobre glasbe. Na koncertu bodo nastopili : legendarni Oliver Dragojević s skupino Dupini, Slavko Ivančič s Klapo Solinar in domača Ženska vokalna skupina Lipa.

Oliver Dragojević in Dupini

Oliver Dragojević je po poreklu iz Vele Luke na otoku Korčula, kjer je preživel svoje otroštvo. V Splitu je obiskoval glasbeno šolo, najprej se je učil klavir, nato klarinet in kitaro. Prve vidnejše uspehe je požel že leta 1963 kot pevec in klaviaturist kultne splitske skupine Batali.

Na tekmovanju hrvaških ljubiteljskih pevcev je zmagal z izvedbo pesmi Yesterday (J. Lennon - P. McCartney). Festivalski debut je imel v Splitu leta 1967, na katerem ni imel večjega uspeha. Med letoma 1967 in 1972 je tako igral po mnogih zahodnoevropskih klubih, krajši čas je sodeloval z Dubrovniškimi trubadurji, s splitsko skupino More, poleti leta 1974 pa se je ponovno pridružil skupini Batali.

Odtlej dalje je prejel mnoge najprestižnejše festivalske in diskografske nagrade, pa tudi državno nagrado Reda Danice hrvatske. Velja za najbolj uspešnega in najbolj priljubljenega pevca hrvaške zabavne glasbe, za pravo legendo. S svojim čudovitim vokalom in uspešnicami kot so Vjeruj u ljubav, Cesarica, Moj lipi anđele, Tko sam ja da ti sudim, Sve bih dao da si tu, Bez tebe idr., se je zasidral globoko v srca ljubiteljev glasbe s priokusom Dalmacije in širše.

Nastopa po vsem svetu, njegova kvaliteta in glasba ne poznata meja.

Slavko Ivančič in Klapa Solinar

Klapa Solinar deluje pod okriljem kulturnega društva Klapa Solinar iz Pirana. Deset pevcev goji "accapela" način petja. Na repertoarju klape najdemo dalmatinske ljudske skladbe, nove uspešnice raznih klap, uspešnice Slo in Cro pop glasbe ter avtorske skladbe. Glede na odprtost in multinacionalnost krajev iz katerih izhajajo člani klape na njihovem repertoarju lahko slišimo izvedbe v slovenskem, hrvaškem in italijanskem jeziku.

Klapo kot mentor in umetniški vodja vodi znani primorski pevec, aranžer, glasbeni pedagog ter multiinstrumentalist Slavko Ivančić, ki po daljšem obdobju nastopanja s skupino Faraoni, nastopa samostojno ali s klapo.

Ženska vokalna skupina Lipa Litija

deluje drugo leto v okviru PD Lipa. Že prvo leto se je skupina odlično odrezala na Območni reviji Zasavja in bila nato izbrana med 8 malih vokalnih skupin Slovenije.
Mlade pevke s kar nekaj glasbenega znanja, poleg ljubezni do prepevanja, druži tudi prijateljstvo, ki je gotovo pomemben dejavnik pri njihovem uspehu. Gre za 8 člansko zasedbo, ki se ji pri prepevanju pesmi skupine Abba in drugih tujih in slovenskih avtorjev, pridruži tudi manjša instrumentalna zasedba.

Prodaja vstopnic bo na prodajnih mestih Eventima in tudi na standardnih prodajnih mestih v Šmartnem, Litiji in okolici.

Organizator : Prireditvena agencija 19, d.o.o., agencija19@siol.net; 015640719; 041360169.

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Oliver Dragojević bo nastopil na Valentinovem koncertu V Šmartnem pri Litiji, v nedeljo 12.02. - thumbnail

Oliver Dragojević bo nastopil na Valentinovem koncertu V Šmartnem pri Litiji, v nedeljo 12.02.