v rubriki dogodki:
.. / / / 04.03.2005

Wartune, Grrizli Madams in Burning Legion v Ortu

Wartune, Grrizli Madams in Burning Legion bodo nastopili 7.3. na zadnje delu obletnice Dirty Skunks v ljubljanskem Ortu.

Korošci Wartune so svojo glasbeno pot začeli poleti 2003, in po kratkem preigravanju priredb hitro začeli ustvarjati svoje avtorske komade. Širšemu občinstvu so se prvič predstavili decembra 2003 na Koroškem, z rednim koncertiranjem po Sloveniji so nadaljevali v marcu in aprilu 2004. Zaradi dobrih odzivov publike na koncertih so se odločili jeseni posneti demo posnetek, ki bo luč sveta ugledal marca 2005. Demo posnetek vsebuje 4 avtorske komade, delno je bil posnet v lastni režiji (kitare), bobni in vokal pa so bili posneti v studiu. Glasba odseva različne vplive na člane banda, končni produkt pa je thrash metal s progresivnimi elementi. Wartune upajo, da se bojo s pomočjo demo posnetka lažje utrdili na slovenski metal sceni, zanima pa jih tudi tujina (letos bodo prvič igrali v Avstriji, in sicer na dvodnevnem festivalu Kaltenbach open air). Kvaliteta? Presodite sami.


Grrizli Madams
... je bear area thrash metal bend, ki deluje od leta 2003. Smo iz Posavja, natančneje iz Sevnice in preigravamo preprost, visokooktanski thrash metal, z na trenutke neklasičnimi metalskimi prijemi. V glasbi je moč čutiti vplive legendarnih thrash bendov iz 80-tih, tipa Slayer, Sepultura, Testament in podobnih. Prisegamo na avtorske komade, tako da v našem polurnem repertoarju ni priredb. Zasedba je klasična, se pravi kitara, boben, bas in vokal. Koncertne izkušnje nabiramo nekje od aprila lani, in v tem času smo odpičili 8 špilov. Konkreten avdio zapis pride na plano letos, saj lahko pričakujete ep s tremi do štirimi komadi.

Burning Legion so začeli delovati leta 2000 pod imenom Confusion. Takrat so preigravali razne rock in hard rock skldabe drugih znanih glasbenih skupin. Takratna zasedba je bila malo drugačna in sestavljala je pet članov. Zaradi takšnih in drugačnih razlogov so nekateri čalni odšli, prišli so pa novi, ki jim je bil všeč novi projekt BURNING LEGION. Začeli so preigravati metal glasbo in se pokazali v dobri luči na kar nekaj festivalih. Nastopili so tudi v Orpheomu v Gracu, kjer je potekalo tekmovanje nauveljavljenih bandov NEWCOMERS 2004. Uvrstili so se zelo dobro glede na svoja pričakovanja. Sedaj delajo material za svojo prvo ploščo, ki bo v stilu THRASH/BLACK metala.