v rubriki dogodki:
.. / / / 04.04.2012 15:06

2. Philips Fashion Week, 2. dan: 1. modna revija

Ugasnile so se luči in v utripu glasne glasbe so se manekenke sprehodile po modni brvi, natančneje po svetli stezi slovenskega tedna mode, ki je dal vedeti, da gre za res.

Od Eco kolekcije Simone Lampe, prek romantične predstavitve dela Urše Drofenik in Maje Štamol, smo prešli na literarno navdahnjenega Mira Misljena in obiskali rajske vrtove Vladimire Kralj. Izvedeli smo, katere modne stvaritve se bodo znašle v omarah slovenskih estradnikov in s kakšnimi težavami in izzivi so se v zaodrju soočali oblikovalci.

Po prvem sklopu predstavitev nam je oblikovalka Simona Lampe zatrdila, da v glavah vlada predvsem zmeda. “V zaodrju sem nadzorovala fittinge in nad tem sem bila navdušena. Sporočili pa so mi, da je na pisti prišlo do problemov z napisi in prevelikimi čevlji, kar me je kar nekoliko razočaralo,” je povedala oblikovalka, pri kateri so v ospredje najbolj stopili reciklirani moški suknjiči.

Tremo so med popravljanjem zadnjih detajlov pred shodom oblikovalci kar nekako odmislili, kar se je poznalo tudi pri sproščenem ambientu po reviji. Za naš portal sta svoje misli združili Sabina Remar in Tatjana Tutan: “Več kosov, ki so bili nocoj predstavljeni, bi radi videli imeli v svoji garderobi. Všeč so nama predvsem inovativne kreacije Simone Lampe in Maje Štamol, saj so lepe in nosljive.” Urša Drofenik, ki je otvorila modno brv, je predstavljeno kolekcijo izdelala že decembra in jo po dveh mesecih promocije v Milanu predstavila še slovenski javnosti:

"Pripravljamo se že za izdelavo kolekcije pomlad/poletje 2013, pri kateri bo, v kontrastu z letošnjo vesoljsko, več poudarka na naravi."

Vladimira Kralj, ki je navdušila s potiski sanjskih ptic in nežnim prelivanjem barv, je bila prisotna tudi na lanskem tednu mode: "Letos je bila organizacija tudi v zaodrju neprimerno boljša, tudi težav s predstavitvijo naša ekipa ni imela."

Milana Gačanovića je najbolj impresioniral Miro Misljen z neverjetnimi kreacijami, detajli in izjemno glasbeno nadgradnjo: “Vsako leto se predstavi tudi nekaj novih oblikovalcev in če nekoga ne poznaš, pomeni, da gre moda naprej.”

Nad revijo je bila navdušena tudi Petra Majdič, ki je vajena nastopanja in je za spremembo uživala v vlogi gledalke: “Obožujem barve in celotno kolekcijo Ymocion Design.”

Nuša Derenda je predstavitve spremljala zelo pozorno, opazila je vse od modelov, do barv in materialov: “Zanimivo je videti kam gre slovenska modna scena in upam, da se bom lahko udeležila še kakšne revije. Najraje pa sodelujem z Uršo Drofenik.”

Boj med črno-belimi in živahnimi so med seboj bile barve, kroji pa so bili po mnenju Polone Zoje Jambrek skromno umirjeni: “Sem zagovornica plastenja, ki ustvarja dinamiko pri oblačilih, vendar naj ta način kombiniranja oblačil ostane za prehodna obdobja med poletno in zimsko sezono.”

Tudi Natalija Verboten je izpostavila delo Urše Drofenik, Erik Ferfolja pa Mira Misljena: “Je poseben, edinstven, barvit in z lahkoto si ga zapomnimo zaradi zanimivih izborov materialov.” Voditeljica Pia Pustovrh nam je za konec zaupala, da jo je zelo pozitivno presenetila Vladimira Kralj, ki ji je kar pisana na kožo: “Komaj čakam, da ta kolekcija pride tudi v trgovine, da kakšen kos spravim v omaro.”

Kaj vse je bilo videnega in slišanega, vam, dragi bralci, razkrivamo v naslednjem prispevku. Drugegi del včerajšnje modne revije je menda popolnoma prevetril dvorano.

Nastja Hrobat - avatar

Nastja Hrobat

Zunanji dopisnik ŽVPL, ki je od 12.03.2012 na ŽVPL-u skupaj objavil 14 člankov.

Prva modna revija drugega dne 2. Philips Fashion Weeka - thumbnail

Prva modna revija drugega dne 2. Philips Fashion Weeka

Foto: Alja Kink / Alja Kink Photography