v rubriki dogodki:
.. / / / 26.03.2011 13:59

Glasbeni koktajl tedna v Kinu Šiška

V četrtek, štiriindvajsetega tega meseca, se je, začenši ob standardni postavitvi kazalcev v prijetno napolnjenem Kinu Šiška dogodil, da ne pretiravam že na začetku, izjemno zanimiv koncert.

Glede na videno, slišano, tokrat tudi močno čuteno mešanico glasbenih svetov, lahko samo potrdim, da smo bili priča nori ušesni ekskurziji. Predigro so predrzno uprizorili novosadski "pankburaški" sestav, ki so dvorano bolj ali manj resno "zamajali" že na začetku. Za vse ljubitelje glasbenih fuzij, tokrat v zloženki punk rocka in tradicionalne vojvodinske glasbe. Zvonko Bogdan v novi preobleki!

Kdor ni bil pripravljen, si je kriv sam. Okužen je bil. Kot vsi ostali, ki smo nestrpno pričakovali, da se nam pridruži navdušujoče mešana zasedba The Penny Black Remedy, mojstri glasbene zmešnjave, ki se znajo obdržati na valovih različnih razsežnosti, od punka pa vse do countryja in ja, na trenutke balkanskih ritmov.

Jeremy Glover je za Indy Music Awards dejal “Their live performance will blow you away easier than Dirty Harry with a fully loaded Magnum.”. Je bilo tako? In koktalj večera.

Stari dobri znanci, the one and only (in to dobesedno) Bambi Molesters, prekaljeni in dodobra prepoznavni artisti vražje dobrega stila in bondovskih vibracij, ki ubogo občestvo niso pustili zadihati polni dve uri, niti po klicanem povratku, ko so vzdušje prenesli na nivo višje.

Noro, sonično, nepozabno. Za olivo v kozarcu je poskrbel Chris Eckman, takisto stari znanec občinstva kot tudi Bambi Molesters (v skupnem sestavu The Strange). Ja. Eni so naročili Long Island Brus Li, drugi Bloody Mary Penny Black, tretji pač čisto običajni Bambi Martini … seveda "shaken, not stirred".

Tudi tokrat naj ne umanjka pohvala selektorjem za izbiro vrhunskih barmanov na odru, ki so zlivali glasbeni koktalj neposredno v žile žura željnih poskakovalcev! Do naslednjič.

Boštjan Banfi - avatar

Boštjan Banfi / B.B.

Foto reporter, ki je od 18.02.2011 na ŽVPL-u skupaj objavil 4 člankov.

The Bambi Molesters na marčevskem YO GO! koncertu v Kinu Šiška, 24. 3. 2011 - thumbnail

The Bambi Molesters na marčevskem YO GO! koncertu v Kinu Šiška, 24. 3. 2011

Foto: Boštjan Banfi / B.B.