v rubriki dogodki:
.. / / / 12.03.2003

Afu-Ra drugič

V SubSubu smo lahko v soboto že drugič videli koncert Afu-Ra-ja, znanega newyorškega MC-ja, ki nas je tokrat obiskal skupaj s svojo skupino Perverted Monks (sestavljajo jo člani A-Sun, Respect in Ca-See). Koncert se sicer ni začel tako udarno kot prvi, ko se je kar naenkrat zamaskiran v ninjo prikazal na zatemnjenem odru, je bila pa zato zasedba bolj pestra, predvsem pa v stalnem gibanju.

Na začetku so na oder prišli le trije izvajalci, Afu-Ra in dva od Perverted Monks, medtem ko je četrti (Respect) ostal za gramofoni. Vendar pa se jim je kmalu pridružil, kar je bilo že prvo presenečenje večera, saj so imeli podlage vnaprej pripravljene - posnet je bil set za skoraj celoten koncert, le od časa do časa je kdo prevzel vlogo DJ-a in si dal opravka z gramofoni.

Drugo (neprijetno) presenečenje pa je bilo, da so večinoma rapali na tuje podlage, kar, vsaj meni, ni bilo najbolj všeč, saj sem prišla da bi videla/slišala njih. In sem tudi jih, vendar je občutek malo čuden, ko poslušaš njihove komade na čisto "napačnih" podlagah.

Kljub temu koncert sam ni bil negativno sprejet, prej nasprotno. Izvajali so komade tako s prejšnjega CD-ja Body of the life force (nekateri smo nestrpno pričakovali predvsem komad Equality), kakor tudi iz lansko leto izdanega albuma Life force radio, predstavili pa so se tudi vsak s svojim freestylom. Nastop je bil poln energije, spodbujanja publike, predvsem je bil opazen Respect s stalnim nakazovanjem svojih misli, pa tudi sama pojava nastopajočih še nekaj časa ne bo pozabljena. Klub je bil poln že precej zgodaj, vsi so nestrpno pričakovali Afu-Ra-ja ter se prerivali pod odrom in tako je ostalo do konca koncerta, ko se je celotna zadeva naenkrat zaključila.

SubSub pa se ni izpraznil vse do zgodnjih ur, saj sta nas izmenično zabavala DJ-a K'Pow in Fu še od 5ih zjutraj, ko sem se vsa utrujena končno odločila da grem domov, je na odru še vedno plesalo par ljudi, kar nekaj pa jih je posedalo in se pogovarjalo naokoli.

Nedvomno dober koncert, vendar pa ostaja odprto vprašanje, če ni bil lanskoletni nastop vseeno bolj atraktiven.

Foto: em3r10.com

Muki

Afu Ra & Perverted Monks - thumbnail

Afu Ra & Perverted Monks