v rubriki dogodki:
.. / / / 08.08.2014 10:22

Thirty Seconds to Mars prebudil Dunaj

Dolgo pričakovan koncert priljubljene ameriške skupine se je zgodil 1. julija v industrijskem delu Dunaja. Skupina je tokrat nastopila brez svojega bobnarja Shannona Leta, starejšega brata frontamana Jareda Leta. Pa vendar sta Jared in Tomo s svojo energijo poskrbela, da nihče ni odšel iz koncertne hale ravnodušen.

Kot predskupina je nastopila zasedba Lee Hills za katero je večina slišala prvič in tudi njihov nastop ni bil pravzaprav nič posebnega. Ni jim povsem uspelo ogreti množico, to pa bi lahko pripisala dejstvu, da skupina še ni uveljavljena in da velika večina pred njihovim nastopom še nikoli ni slišala za njihovo ime kaj šele za njihove skladbe.

Po njihovem nastopu pa je sledil težko pričakovan nastop Thirty Seconds to Mars. Napetost bi dobesedno lahko rezal z nožem. Najprej je na oder prišel kitarist Tomo nekaj sekund za njim pa še Jared in oboževalcem se je lahko bi rekli strgalo. Z dolgimi lasmi in brado ter v beli odpravi z belo haljo znamke Chrome Hearts, Dolce & Gabanna krono in zastavo v roki, ki jo je začel zamahovati po ritmu melodije je popolnoma zavzel prostor. Vsaka podobnost z Jezusom Kristusom je zgolj naključna. Po intru Birth so zaigrali Night of the Hunter. Energija v hali je bila absolutno neverjetna. Takoj ti postane jasno, da zna narediti šov, kar pa ni niti ni presenetljivo glede na njegove igralske sposobnosti. Pred pesmijo This is War so spustili ogromne balone s katerimi so se oboževalci dobesedno žogali po koncertni hali skoraj pol koncerta, dokler jih niso popokali (tudi na željo Jareda). Ob začetku pesmi Do or Die je velika večina oboževalcev dvignila liste z napisi Time to be alive. Jared pa je na oder prišel tudi z avstrijsko zastavo in veselo skakal po odru.

Jared je večkrat nagovoril publiko in s tem še dodatno navdušil obiskovalce. Njegovi nagovori obsegajo vse od smešnic do življenjskih naukov. Med enem izmed nagovorov mu je oboževalka vrgla na oder nogavico in Jared jo je presenečeno pobral in dejal, da včasih je vsaj dobil kakšen modrček, danes pa dobi nogavice. Oboževalci so padli v smeh. Prebral je tudi izpoved, ki jo je ena izmed oboževalk napisala na majico. Po tem je zaigral akustično verzijo pesmi Hurricane, ki se je vsakega dotaknila. Zaigrali so tudi nekaj starejših pesmi kot je Attack, From Yesterday in Echelon in s tem presenetili vse svoje oboževalce. Nepričakovano pa je bilo dejstvo, da so odigrali več pesmi, kot je bilo sprva predvideno. Še eno lepo presenečenje za vse.

Nekaj deset srečnežev je Jared na koncu povabil na oder in skupaj so odpeli pesem Up in the Air, posneli nekaj selfijev in tako na vrhuncu zaključili koncert. Definitivno trenutek, ki si ga bodo zapomnili za vedno.

Sara Todorovič - avatar

Sara Todorovič

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 18.06.2013 na ŽVPL-u skupaj objavil 19 člankov.

Thirty Seconds to Mars - thumbnail

Thirty Seconds to Mars

Foto: Sara Todorovič