v rubriki dogodki:
.. / / / 31.07.2000

Alanis Morissette v Areni

Alanis Morissette je 12. 7. nastopila v puljski Areni na Hrvaškem. Potem ko je šla vsa vesoljna Slovenija po lanskoletni odpovedi njenega koncertra v jok, smo jo tokrat lahko videli v malce oddaljenem, vendar veliko lepšem ambientu, kot bi bila Dvorana Kodeljevo.

Alanis, katere prvi album Jagged Little Pill, se je prodal kar v devetindvajsetih milijonih izvodov, je lansko leto izdala drugi album z naslovom Supposed Former Infatuation Junkie. Ta sicer ni žel tako enormnih uspehov in pohval kot prvenec, vendar pa je kljub temu postregel z velikimi uspešnicami kot so Thank U, Joining You in So Pure.

Pred približno štiritisočglavo množico je Alanis uprizorila hvale vreden koncert. S svojo petčlansko spremljevalno skupino je postregla z uro in štirideset minut dolgim programom. Na repertoarju je bil praktično celoten album Supposed Former Infatuation Junkie in polovica njenega drugega albuma. Tako smo slišali tudi Hand In My Pocket, All I Really Want,pa nekoliko spremenjeno, bolj umirjeno You Oughta Know, You Learn, Joining You, So Pure, itd. Miniaturna pevka in kot smo neuradno izvedeli velika ljubileljica rdečih redkvic je s svojo pojavo in preprostostjo pravi magnet za najstnike in najstnice, pa tudi na odru je nekaj posebnega. Z neverjetno simpatičnostjo kombinira dve njej očitno najljubši oderski "tehniki", tj. sprehajanje v obliki črke "V" po odru in pa energično skakanje po njem, med katerim ji telesni udi in lasje nekontrolirano skačejo v vse smeri, kar med publiko zbuja smeh na eni in občudovanje na drugi strani. Fantje v bendu na odru delujejo zelo pasivno, s čimer živahnost pevke pride še bolj do izraza. Voklane sposobnosti Alanis so tako ali tako odlične, pevka pa se je lotila tudi kitare, orglic in celo bobnov. Publika si je prislužila dva dodatka po dve skladbi, prvi dodatek je končala z skladbo Thank U, drugega, s čimer torej tudi koncert pa z uspešnico Ironic. Alanis se ni pozabila še enkrat opravičit prisotnim iz Slovenije za nesrečno odpoved lanskega koncerta, ko so ji na poti v Ljubljano na italijanski avtocesti ukradli tovornjak z nenadomestljivo opramo. Na koncertu je bilo kar nekaj Slovenk in Slovencev, saj se je ob njenem zahvaljevanju tem,razlegalo navdušeneje po celi areni.

In tako je ena najuspešnejših pevk devetdesetih let pustila zelo pozitiven vtis med večino zbranih ... You Oughta Know!.

Jure Plahutnik - avatar

Jure Plahutnik

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 28.04.2000 na ŽVPL-u skupaj objavil 16 člankov.