v rubriki dogodki:
.. / / / 29.07.2009 14:50

Trnfest 2009 se je začel včeraj

Trnfest je letos polnoleten. 18 let jih šteje. In malo se mu tudi pozna. Mladi so vse mlajši, mi smo pa bolj modri in se spominjamo časov, ko je bil na dvorišču KUD-a France Prešeren še pesek in precej gneče. A nič zato, na Trnfestu je vedno lepo.

Če si čez poletje v Ljubljani, ti od zadnjega torka v juliju do konca počitnic ni treba razmišljati, kam bi se dal. Le en stavek velja: "Se vid'mo na Trnfestu." ... in res. Naša banda tudi letos ni mogla manjkati na otvoritvi, čeprav smo prišli ko je bil kulturni program že končan (kot se za šalabajzerje kakršni smo, spodobi).

O kulturnikih in žurerjih

Izmena ljudstva je ena značilnih stvari na Trnfestu, kulturniki pridejo ob 20h in gredo kmalu po 22ti, žurerji pa ravno takrat prihajamo v KUD-a. A tako je, bolje ni bilo nikoli in ne bo. Če je res kakšen zanimiv bend, pridemo že ob osmih, a redko, smo pač rokenrol snobi.

Po drugi strani pa na Trnfestu lahko slišiš dobro, kvalitetno, zanimivo godbo z vsega sveta in letošnji program ni izjema (najdete ga tule, definitivno za poslušat bodo punk rockerji Botanica za pogledat, pa elektro duberji Zong, pa avstrijski regejaši Matatu, pa elektroniški Noetics, pa umazani regejaši The Aggrolites, pa domači skajevci Red Five Point Star in še bi se kaj našlo (glejte program).

O otvoritveni slovesnosti

A včeraj ni bilo časa za glasbo, bil je čas za druženje, za hladno pivo, ki je letos v pločevinkah in zelo hladno, kar je več kot pohvalno (upamo da bo trajalo). Za šankom so v KUD-u nove moči, ki očitno še niso navajene gneče za šankom, oz. se še ne znajo obrnit, zato predlagam, da si naročate dvojne runde, boste hitreje prišli skoz'.

Za obisk veceja boste moški potrebovali 3-5 minut (odvisno od gneče in od oddaljenosti od WC-ja samega), dekleta pa nekaj minut več, ker je pri vas gneča večja. Za gužvanje pred šankom pa si tako dekleta kot fantje rezervirajte do 15 minut (če dajete dobro napitnino in ste prijazni s šankisti, boste hitreje prišli skozi, dretje na presonal in aroganca ne pomagata). Gneča je pač sestavni del Trnfestovskih noči in temu ni pomoči. Ko bi le župan Jankovič pustil zunanji šank odprt do 2h zjutraj, potem bi bilo vse lažje.

Mimo tega pa je bil otvoritveni večer super, ljudi ni bilo toliko, da bi dvorišče KUD-a pokalo po šivih, prazno pa tudi ni bilo, ravno prav. Večji naval je pričakovati čez vikend, drug teden pa se bo Trnfestovska evforija najbrž že malo polegla. A le malo, če bo vreme zdržalo (in kot kaže, bo privih 10 dni avgusta lepih) se ni za bat', se zihr "... vidm'o na Trnfestu!"

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Otvoritev Trnfesta 2009 - thumbnail

Otvoritev Trnfesta 2009

Foto: Davorin Pavlica