v rubriki dogodki:
.. / / / 11.10.2009 14:09

AliEn v Kino Šiška - kdo je večji kmet in kdo kekec

Včeraj na srečo nisem šel na AliEna, oz. Dalaj Eegola v Kino Šiška, a kar sem prebral na Twitterju, mi je dalo misliti in imam za vse, ki ste bili tam, nekaj vprašanj!

Prvič: je AliEn res taka zvezda, da pusti čakati razprodano dvorano? To vprašanje je zgolj retorično, saj je točno to naredil. Razlogi niso važni. Če zamuja organizator druge prireditve (Marihuana Marš 2009), kjer je Ali igral brez vstopnine, še ne pomeni, da pustiš 800 ljudi, ki je za tvoj koncert plačalo najmanj 15 € čakati? Ali pač? Mogoče pa Aliju ni za denar, bolj mu je pomembna marihuana? Ali pa je celo sam gledal nogomet?

Drugič: Je Dalaj Eegol res tak car, da ima v centru urbane kulture lahko tako porazen zvok, da se pri mešalki sliši, kot da bi bend igral na stropu, čeprav jih vidiš na odru? Ste sploh opazili, da je bil zvok vsaj prvih nekaj komadov porazen?

Tretjič: so v Kinu Šiška res taki šalabajzerji, da poleg tega, da jim je bilo očitno mar za to da Dalaj zamuja in da imajo zvok, kakršnega si center urbane kulture ne zasluži, še vedno prodajajo samo avstrijsko pivo Gösser?

Center urbane kulture prodaja samo avstrijsko pivo, medtem ko je le kilometer stran domača pivovarna, ki se ji reče Union (ki je v lasti druge slovenske pivovarne, ki se ji reče Laško). Zapomnite si ti dve znamki, to sta pivi, ki sta v Sloveniji, kjer živite, dragi kinošiškarji, najbolj prodajani znamki. Ste se kot ljubljanski center urbane kulture prodali avstrijskim pivskim mogulom.

Očitno, saj drugega piva ni za dobiti v Kinu Šiška. Lahko bi se naučili uporabljati avstrijsko tehnologijo, če jo že uporabljate (en avtomat za pivo je crknil, drug pa točil več ali manj samo peno). Hmm, v Kino Šiška nekaj ni v redu. Tega si tak urbani prostor ne bi smel privoščiti, sploh pa ne, če je financiran iz budžeta mestne občine Ljubljana.

Sem samo jaz tak kmet, ki se mu te stvari zdijo narobe, ali vas je še več zunaj? Kdo je zdej tle kekec?

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Alien oz Dalaj Eegol v Kinu Šiška - thumbnail

Alien oz Dalaj Eegol v Kinu Šiška

Foto: Roni Kordiš / had.si