v rubriki dogodki:
.. / / / 09.11.2004

Moveknowledgement + Voicefuse na Metelkovi

Moveknowledgement so se po dolgem času spet znašli v Ljubljanu v Gala Hali na Metlkovi! Koncert je bil v vsakem pogledu popolna uspešnica, saj so ponovno napolnili in naplesali celotno dvorano.

Koncert se je začel z novomeško crossover predskupino Voicefuse, ki si zvrstno z Moveknowledgement deli le vsadke funkya, drugače pa se gibljejo v 'trših' zvrsteh, a so že med njihovim nastopom obiskovalci zadovoljno kimali z glavami, nekateri pa so se že začeli resneje razgibavati na njihove melodične zvoke.

Med pripravami na nastop Moveknowledgementov so se začele polniti (in tudi napolnile) še prve vrste dvorane, tako da je skupino pričakalo navdušeno vzklikanje polne dvorane. Na odru se je pojavila celotna zasedba, Sandra Tomovič in Miha Blažič - N'Toko za mikrofoni, kitarist Uroš Weinberger, novi basist Dejan Slak, ter bobnar David Cvelbar, pozavnist in klaviaturist Gregor Turk in saksofonist Mitja Turk v ozadju odra in koncert se je začel.

Nastop nas ni razočaral, daleč od tega, saj smo lahko slišali celoten repertoar, med njim tudi kar nekaj novih pesmi in po drugem bisu celo staro verzijo pesmi Universe, za katero so izdelali tudi videospot, saj jim je ob nenasitnem apetitu publike začelo zmanjkovati materiala. Atmosfera, ki je navdajala dvorano pa je bila, zdaj za njih že kar značilno, nadvse pozitivna in polna energije, saj nas Moveknowledgement vedno napojijo z navdušenjem, ki jo čutijo do svoje glasbe.

Muki

moveknowledgement - thumbnail

moveknowledgement