v rubriki dogodki:
.. / / / 18.01.2002

Anti-Nowhere League v Ortu

Po skoraj petih letih so beštije spet pristale na slovenskem odru, tokrat v nekoliko okrnjeni štiričlanski zasedbi. Pozdravila jih je presenetljivo pisana množica, žgal' pa so ga le uro in pol - za prave privržence je bilo dovolj, nekateri pa smo se spraševali, zakaj ni bilo bisa?

Mogoče je bila kriva vročina in sopara, ki se je dvigovala od piva razgretih in dobrovoljnih obiskovalcev, ali pa preprosto - odrezavost pank ideologije. Fantom se po slabi uri in pol ni dalo več igrat.

ANL se imajo za pank bend, kljub temu, da so jih pod odrom pričakali 666 privrženci, tri lepo sfrizirane irokeze, člani MC Rolling Bones, par fenov Ramonesov in kar nekaj dvignjenih desnih rok. Starih ljubljanskih pankerjev ni bilo opaziti, zato smo si oči napasli ob podpisovanju zdaj že artefakta Yu pank ere- plošče Live in Yugoslavia, ki so jo ljubitelji sladostrastno dajali v podpis beštiji a.k.a. Animalu.

V tisti urci in pol je bilo slišati setič komadov, vse od prvega albuma iz leta 1982, pa do Scuma iz leta 1997, njihovega zadnjega izdelka. So What, Animal, Scum, Can't Stand Rock & Roll in Woman so zagotovo komadi, ki so povzročili vibriranje desk v zgornjih prostorih Orta.

ANL so po krajšem pogovoru zagotovili, da je bil gig peklensko vroč, da se še vrnejo in da jim kljub vročini nastopanje v klubih ustreza. Nam pa je žal, da nimamo svežih fotografij!

Ledr pavr - thumbnail

Ledr pavr