v rubriki dogodki:
.. / / / 12.02.2004

"Iz Mcja v DJja" v Media Parku

DJ Stamino in ne MCja Stamino ter domače bobeninbasovce.

Bugi, Pier in Jamirko. Slovenska naveza sprva ni bila v pravem razpoloženju. Za začetek so postregli z dobrim Dubom, ostalo pa je bilo do ene zjutraj bolj prijetno utrujenim ušesom kot energije polnim telesom.

Po predolgem uvodu smo končno dočakali DJja Stamino, ki smo ga že imeli priložnost videti in slišati, vendar v malo drugačni vlogi, kot MCja, spremljevalca odličnega DJ Patifa. Kaj smo lahko pričakovali od brazilca? Brazilijo. Stamina seveda ni Brazilec po narodnosti, ampak skorajda po duši. Med drugim vrti brazilski drum'n'bass, obožuje pa Brazilijo in brazilsko občinstvo, kjer je ?e večkrat nastopal, tudi v navezi z DJ Markyjem. Prvi del seta je zaznamoval mirnejši drum'n'bass s pridhom brazilskih ritmov in vokalov ter žličko basa, v drugem delu pa komadi z veliko basa in poskakujočim ritmom, ki mi ni pustil mirovati. Raznolikost je včasih dobra. Takrat vidim, da se DJ trudi zadovoljiti različno občinstvo in ne rola sam sebi kot večina. Obiskovalci niso bili preveč navdušeni, čeprav se je cela dvorana premikala. Bolj jih je razvedril znanec Jamirko, ki si je do konca Stamininega seta že dobro ogrel prste in možgančke in je vrtel plošče kot se šika. Za njim sta se menjavala predstavnica ženskega spola, placeforbajsovka DJane Sista in DJ Besso, Stamina pa je pokazal svojo pravo stran kot MC. To res oblada, ni kaj. Črnski bas je balzam za ušesa, črnske rime pa s pomenom. Stamina kraljuje na mikrofonu, a obvladuje tudi plošče. Super bi bilo, če bi le lahko delal oboje hkrati.

Za konec je sledila še poslastica Murat Vs. Stamina, ki jo bo v užitek slišati in videti na posnetkih, ki jih bodo bojda objavili na place4bass.com. Res bi bilo škoda, da bi unikaten zapis še bolj unikatnega dvojca pristal v kakšnem arhivu.

Zanimivo je bilo slišati izbor komadov, ki nam jih je predstavil brazilec in preizkusiti na lastnih ušesih njegovo mixanje, v dobrem ambientu, ki ga v Media Parku ni manjkalo. Motilo je le nekvalitetno ozvočenje in močni reflektorji od katerih so me naslednji dan bolele oči. Čevlji so bili tokrat blatni in ne modri, za WCje je bilo poskrbljeno.

Nov prostor je bil res zadetek v polno in organizatorji so na dobri poti, čakamo le, da bi se na njihovih letakih pojavila kakšna bolj znana imena. Morda je navdušenje le preveliko in se bo prostor izpel, organizatorji pa polenili, ampak je pa le nekaj novega in novim stvarem se Homo Sapiens ne zna upreti.

foto: Domen Repnik

breakbyte - thumbnail

breakbyte