v rubriki dogodki:
.. / / / 02.03.2004

Aphrodite in Klone še zadnjič v K4

V soboto smo v Sloveniji lahko spet videli in slišali junglista DJ Aphroditea in enega od njegovih mnogih sodelavcev DJ Klonea. Organizatorji so še isti dan sporočili da boljše polovice Rascal&Clone ne bo, ker je Rascal zamudil letalo, ampak tega smo pri večjih zvezdnikih že vajeni.

Na zadnjem d'n'b žuru v legendarni K4, je bil klub nabito poln in sem morala prav čakati v vrsti, da sem se po 15 minutah končno prebila z malega na veliko plesišče. Josserja sem žal zamudila, ampak po pogovoru z obiskovalci je baje "raztural" in presenetil z novimi komadi ter hudim hard-stepom. Iz tega pa morda še kaj bo.

Za njim je v pičlih dveh uricah svoje odrolal DJ Aphrodite, ampak je bilo na plesišču v tem času nemogoče zdržati več kot pet minut. Njegov izbor me ni navdušil, prav tako ne njegovo mixanje, saj so bili prehodi veliko daljši kot dejanski bobenbas. Ravno, ko padeš v globino hard junglea in uživaš v basih, te nekdo polije z vedrom mrzle vode in spet se moraš umirit in počakat na novo dozico. Okrog poltretje ga je zamenjal DJ Klone, ki pa je stvar obrnil. Odlični mixi, ki nam niso pustili, da bi se naše utrujene nožice spočile.

Nekako ne v skladu s sobotnim džungleskim večerom pa je na sceno vstopil ?ilegalec? Marko. Plesišče se je počasi praznilo, ampak Markoman je še vedno zabaval bobenbasovce željne tech-stepa. Na Illegal žurih se pač vedno najde nekaj za vsakega.

Čeprav so organizatorji na prejšnem techno večeru pričakovali veliko več obiska, je bilo ravno obratno. Kdo bi si pred enim letom mislil, da bo na elektronski sceni prevladal drum'n'bass. Očitno je oglaševalska akcija uspela in se je drum'n'bass dvignil na višjo raven in med množico, vprašanje pa je če bomo zdaj zadovoljni s prepolnimi dvoranami in radovednimi ?flešerji?.

Tako smo zaključili še eno ero in zaprli vrata še enega od mnogih dobrih klubov z upanjem na boljše čase. Razpravljati o razlogih za in proti je tu neumesno, ampak vseeno, borimo se za urbano kulturo!

foto: Domen Repnik

digital jungle - thumbnail

digital jungle