v rubriki dogodki:
.. / / / 04.04.2004

Big Foot Mama pred nabito polnim Orto klubom

Kot se je Orto fest začel z The Bitch Boys v četrtek, se je v petek, 2. aprila tudi nadaljeval, ko so prvič v svoji dolgi in pestri zgodovini v Orto klubu igrali Big Foot Mama. Bilo je nabito polno, zelo glasno in zelo, zelo dobro.

Big Foot Mama so svoj prvenec Nova pravila izdali leta 1995, ko je bila velika večina včeraj prisotnih najbrž v prvem razredu osnovne šole, a to ni nobenega motilo pri dobri zabavi. Vsi so znala na pamet skoraj vsa besedila, izjema so bile čisto tri nove skladbe, s katerimi so fantje že napovedali novo ploščo.

Grega Skočir je prikazal odlično predstavo (čeprav je pri novih skladbah potreboval plonk listek), svoje mojstrstvo sta ves čas dokazovala tudi kitarista Danijel Gregorič in novi uradni član Zoran Čalić, za trojico pa nista čisto nič zaostajala niti osnovna člena ritem sekcije - bobnar Jože Habula in basist Alen Steržaj. Med občinstvom smo opazili tudi Miho Guština ? Guštija, bivšega kitarista skušine, ki ga je skupina zelo lepo pozdravila in poskrbela za viharen aplavz na njegov račun.

Elegantno so se sprehodili skozi hitri repertoar svojih štirih albumov, odigrali tri nove, a dobro znane stvari ? Brez meja, Vrn' se k' men' in Lajf ter že omenjene tri zares nove skladbe. Plošča naj bi bila na policah konec tega meseca.

Navkljub zasoljeni ceni vstopnice in zares mlademu občinstvu so Big Foot Mama dokazali, da so globoko v sebi predvsem klubski band in poskrbeli za odlično vzdušje, čeprav so že večkrat dokazali, da se odlično znajdejo tudi na večjih prizoriščih.

Glede na to, da bo kmalu izdana nova plošča, lahko pričakujemo tudi obsežno turnejo, kjer bodo Big Foot Mama ves čas dokazovali, iz kako izjemnega testa so narejeni. Seveda pa si lahko vsi želimo, da nam ne bo treba znova čakati deset let, da jih bomo znova videli v Ortu!

Foto (c) Matic Slapšak

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.

Gregor Skocir in Alen Sterzaj - Big Foot Mama - thumbnail

Gregor Skocir in Alen Sterzaj - Big Foot Mama