v rubriki dogodki:
.. / / / 30.07.2013 12:18

Gorenjska prestolnica je ponovno oživela

Prvi dan Kranfest-a je dodobra prebudil gorenjsko prestolnico ter na ulice in trge spravil množico obiskovalcev, ki so imeli kaj videti.

Dogajanje je bilo porazdeljeno po celotnem Kranju.

Na koncu starega mesta, na Pungartu, so obiskovalci uživali v nežnem jazz-u in kramljanju s prijatelji. Le nekaj metrov naprej, na Plečnikovem stopnišču, pa so nas v smeh spravljali fantje iz Kud-a Kiks s svojo impro predstavo. In čeprav čez dan stopnišče deluje dolgo in široko, je bilo ta večer premajhno za vse željne smeha in zabave. Še zdaleč pa to ni bilo vse, kar so nam organizatorji pripravili prvi dan Kranfest-a. Pred Prešernovim gledališčem, pod čarobno osvetljenim kipom našega največjega pesnika, je poslušalce s svojim vokalom razvajala Nuška Drašček z bendom. Oder je bil odmaknjen iz glavne ulice in tako ni bilo "mešanja" z glasbo Helene Blagne in Veselih Begunjčanov, ki so nastopali na Glavnem trgu, kjer so uživali predvsem starejši. Gostinski lokali so poskrbeli za še dodaten program, ki pa skoraj ni bil potreben, saj so bile vse mize nabito polne. Mimo Maistrovega trga, kjer je potekal ognjeni program, se je pred nami končno prikazala kranjska gimnazija, pred njo pa glavni oder na katerem so nastopili:

  • Damir Kovačič
  • Plesna skupina Kaos
  • Rok'n'Band
  • Jan Plestenjak
  • Pop Design

Pričakovano se je največja množica zbrala med nastopom povratnika, Jana Plestenjaka. Jan si je do letošnjega leta vzel nekaj kreativnega premora ter marca izdal nov album Večja od neba. Kar nekaj skladb iz tega albuma je predstavil tudi publiki v Kranju.

Zaključek prvega dne je pripadel "domačinom" in starim mačkom slovenske glasbene scene, skupini Pop Design. Obiskovalci še niso pozabili vseh njihovih hitov in so tako z njimi prepevali do jutranjih ur.

David Panzalović - avatar

David Panzalović

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 04.07.2013 na ŽVPL-u skupaj objavil 13 člankov.

Kranfest 2013, prvi dan - thumbnail

Kranfest 2013, prvi dan

Foto: Tina Primožič