v rubriki dogodki:
.. / / / 07.11.2013 22:57

Bruc 2013 z odličnim glasbenim programom

Na letošnjem Brucu 2013 je bil nabor glasbenih ustvarjalcev tak, kot smo ga pri podobnih dogodkih vajeni: preverjen miks iz omejene palete slovenskih headlinerjev, ki jih srečamo na večini slovenskih festivalov in podobnih prireditev.

Ampak nič ne de – zbran študentski živelj (in nas nekaj starejših pritepencev) smo vseeno uživali v ritmih Big Foot Mame in Dneva D, ki so nastopili v »peaku« večera okoli polnoči, izkazalo pa se je, da kljub temu, da imajo nekateri komadi že res dolgo brado, mladina vseeno zna njihova besedila na pamet. Ljubitelji elektronskih ritmov so se ta čas zabavali ločeno, s pestro paleto DJ-jev.

Gospodarsko razstavišče, tradicionalno prizorišče dogodka, bi sicer lahko Večer so otvorili Preprosto črni, Da Phenomena in Trkaj, vendar pa se je večina pred odrom zbrala šele ob nastopu Bigfootov. Slednji so poskrbeli za rockovsko rajanje množice, Dan D pa so nato malo manj poskočno, a zato s še več glasbene spremljave publike poskrbeli za super koncertno doživetje, kljub odmevu, ki se mu na GR pač ni mogoče izogniti. Za finale so se, že v zgodnjih jutranjih urah, na odru zvrstili še Pero Lovšin in Muff.

Večer pa je bil izkoriščen še za premiero novega glasbenega projekta – benda Itak ambasadorji, ki so pod taktirko blagovne znamke Itak posneli svoj glasbeni prvenec in ga prvič sploh zavrteli in nato še v živo predstavili na velikem odru večtisočglavi množici. Verjetno rekord, ko gre za prvo predvajanje videospotov pri nas. Tisti, ki ste to premiero zamudili, pa si bodo video lahko zavrteli že jutri, ko bo tudi »uradno« objavljen na spletu.

Peter Šepetavc - avatar

Peter Šepetavc / Peroksid

Zunanji dopisnik ŽVPL, ki je od 08.04.2011 na ŽVPL-u skupaj objavil 5 člankov.

Bruc 2013 - thumbnail

Bruc 2013

Foto: Peter Šepetavc / Peroksid