v rubriki dogodki:
.. / / / 27.07.2015 17:02

Pivo (in cvetje) navdušilo tudi v petek

Prvi dan sedaj že tradicionalnega festivala Pivo in cvetje, ki se vsako leto odvija v Laškem, je minil ob prijetnem vzdušju, z veliko popitega piva ter bil zaznamovan z nastopom mednarodne zvezde Natalie Imbruglia.

Tudi na drugi festivalski dan, v petek 17. julija 2015, so organizatorji na odru Zlatorog postregli z mednarodnimi zvezdami. Da pa to še ni bilo vse, so za letošnje leto, ki je jubilejno leto - 190 let laškega piva - pripravili tudi čudovit avdio-vizualni spektatel. Kombinacije ognjemetov na dveh lokacijah, vodne simfonije, ognja ter igre z lučmi so bile prava paša za oči.

Petkov večer so na odru Zlatorog otvorili dobri glasbeniki iz skupine Manouche. Sledili so jim malce bolj pop-rokovski I.C.E., ki so od občinstva ter novinarjev prejeli več ali manj same pohvale za izjemno dovršen nastop ter odlične pevske sposobnosti »frontmanke«. Napeto ozračje so stopnjevali srbski S.A.R.S., ki so ta večer k odru privabili tudi največje število ljudi. Množica je ob njihovih skladbah kot so Budjav lebac ter Proleće tako poplesavala, da se je bilo do odra praktično nemogoče prebiti. Po odličnem nastopu Srbov so na oder stopili še zvezdniki, katere vsi poznamo po skladbi The Final Countdown. Švedska skupina Europe je bila prava paša za ušesa ter oči, saj je v Sloveniji še nismo gostili.

Tudi na odru Jubilejnik so glasbeniki poskrbeli za dobro počutje ter zabavo obiskovalcev. Večer je s prepevanjem dalmatinskih ritmov otvorila hrvaška Klapa Maslina. Obiskovalci so popolnoma zažareli tudi s prepevanjem večne hrvaške klapske uspešnice Da ta mogu pismom zvati. Za »Maslinci« je na oder Jubilejnik stopila simpatična Tanja Žagar s svojo spremljevalno skupino Avantura. Rdečelaska je poskrbela za noro vzdušje na trgu, saj je ob njenih starih ter novih uspešnicah prepevalo tako starejše kot tudi mlajše občinstvo. Nastop so kasneje še enkrat ponovili Dalmatinci ter Tanja Žagar, za konec pa se je na odru predstavil še radijski voditelj ter pevec Klemen Bunderla s skupino 3Čelos.

Na odru Club v laškem atriju na občinskem dvorišču je večer otvorila pevka z odličnim vokalom, Maja Založnik. Prepevali smo lahko od odličnih priredbah svetovno znanih uspešnic. Majo je nasledila Nuška Drašček, za njo pa je na oder stopila Katrina iz bivše zasebne Katrina & The Waves. Katrina je z njeno kitaro ter spremljevalno skupino v atrij privabila množico ljudi, ki so skupaj z njo prepevali uspešnice kot je tudi evrovizijska skladba Love Shine A Light. Za konec je američanka postregla s svetovno znano uspešnico Walking On A Sunshine, ki je obnorela celotno odrsko prizorišče. Za preostanek večera je nato poskrbela evrovizijska Tinkara Kovač s skupino Heaven X.

Pritoževanja čez zvočni sistem na glavnem odru tokrat ni bilo, saj so bile težave odpravljene. Je pa bilo moč opaziti slabo voljo obiskovalcev, ki so kot prevozno sredstvo do majhnega mesteca Laško koristili enega izmed vlakov Slovenskih železnic. Kljub nekaj dodatnim vlakom, ki so bili organizirani prav za festival Pivo in cvetje, mnogi v kompozicijah niso našli svojega sedeža, saj so bile le-te napolnjene do zadnjega centimetra. Najverjetneje bi se, v kolikor bi Slovenske železnice zraven dodale še kakšen vagon ali kompozicijo več, tem težavam vsi skupaj izognili. Povsem identična težava se je večkrat pojavila tudi pri povratkih iz Laškega proti Ljubljani, Mariboru ali Celju, ko so bile kapacitete posebnih vlakov preprosto premajhne.

Kljub manjšim organizacijskim težavam z železniški prevozom ostalih spodrsljajev ni bilo. Konec dober, vse dobro. Se vidimo na Pivu in cvetju 2016, ko bodo nastopili Metallica, Coldplay ter Pink. Sicer je to le šala, a je vsekakor mogoče, da bodo tudi prihodnje leto organizatorji k prepevanju povabili kakšno izmed znanih glasbenih izvajalk ali skupin.

Žiga Žibert - avatar

Žiga Žibert

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 23.06.2013 na ŽVPL-u skupaj objavil 26 člankov.

Pivo in cvetje - petek - thumbnail

Pivo in cvetje - petek

Foto: Žiga Žibert