v rubriki dogodki:
.. / / / 08.04.2013 09:21

Tribal Bizzare v izvedbi Ritualk

V soboto, 6. aprila 2013, so Ritualke, plesalke Tribal Fusion plesnega stila, v nabito polnem ljubljanskem klubu Gromka pripravile temačno dramo, plesni spektakel malo drugače.

Tribal Fusion je stil plesa, ki kombinira tradicionalno glasbeno in plesno izročilo orientalskih trebušnih plesov s sodobnimi žanri, kot sta na primer hip hop in dubstep. Na plesno-umetniško-glasbenem dogodku z naslovom Tribal Bizzare so slovenske Ritualke pod taktirko Nadie Džamastagič stilu vdahnile tudi malo... khm, smrti.

Skozi plesne točke, umetniške performanse in glasbene nastope se je odvila temačna drama, ki je sledila zgodbi tragične junakinje (Jasna Drnovšek) in njeni poti v onostranstvo, v čudežno deželo njenih notranjih demonov. Gostujoči umetniki - Žiga Žmavc, predstavnice plesne skupine Black Onyx Tribe, predstavnice plesne skupine Duende, predstavnice plesnega kluba Bastet, Soma Arsen, med drugimi – so plesni zgodbi v duhu Tribal Fusion stila dodali pečat fuzije, ki je presenetila marsikoga v publiki, gotovo pa tudi koga od organizatork. Kljub odlično zasnovanem programu je ritem zgodbe na trenutke namreč rahlo padel, nastopajoče pa je ponekod premagala trema oziroma pomanjkanje izkušenj.

Dogodek takih razsežnosti zahteva veliko usklajevanja, zato mu gre odpustiti marsikatero napako, predvsem če vzamemo v ozir, da je zadeva stekla v precej kratkem času (prijave za sodelovanje na dogodku so potekalo do 23. marca, po podatkih organizatork). Vsekakor je Tribal Bizzare nakazal zanimivo smer širše plesne izraznosti stila Tribal Fusion, ki bo, upam, v prihodnosti ponudila še več podobnih dogodkov.

Jernej Vrečar - avatar

Jernej Vrečar

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 08.04.2013 na ŽVPL-u skupaj objavil 26 člankov.

Tribal Bizzare - thumbnail

Tribal Bizzare

Foto: Damjan Cilenšek / Vini