v rubriki dogodki:
.. / / / 10.07.2005

Chuck Berry je nastopil v Zagrebu

Legenda in originator rock 'n' rolla, 79-letni Chuck Berry je 28.6.05 nastopil v zagrebškem Domu sportova in navdušil približno tritisočglavo množico privržencev njegove glasbe in rock 'n' rolla.

Berry se je na prizorišče pripeljal medtem, ko so občinstvo ogrevali Partibrejkers, kakih deset minut preden se je pričel njegov koncert. V eni uri dolgem nastopu je šel čez večino svojih klasik kot so Roll Over Beethoven, Johnny B. Goode, School Days, Confesin' the Blues, Memphis Tennessee, Carol, Sweet Little Sixteen, Rock and Roll Music, Reelin' and Rockin', My Ding-a-Ling

Odziv občinstva je bil zelo močan in pozitiven, kar je vidno ugajalo tudi Berryu, saj je zbranim na momente prepustil, da so namesto njega peli celotne verze in refrene. Seveda je v svojem navdušenju uprizoril tudi sloviti "Duck Walk" in nasploh tekom nastopa pokazal veliko šarma ter smisla za humor.

Pri zadnjem štiklu je prišlo do vrhunca in vsesplošnega rajanja, ko je gospod Rock 'n' Roll na oder povabil približno 15 deklet, ki so s svojim boki, nogami, rokami in zadnjicami dvigale … hmmm … temperaturo v dvorani in veselo opletale okoli Berry-ja v ritmu basa, bobnov, kitare in klavirja.

Na koncu je dobesedno med igranjem zadnjega komada preprosto odšel z odra s kitaro vred ter direktno v svojo limuzino, ki jo je sam odpeljal naproti neki kitajski restavraciji ve mestu.Odlično!!!

Chuck, oče rock 'n' rolla, vsaka čast, še na mnoga leta in veliko glasbe!

Fotografije (c) Miro Majcen.

Jure Plahutnik - avatar

Jure Plahutnik

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 28.04.2000 na ŽVPL-u skupaj objavil 16 člankov.