v rubriki dogodki:
.. / / / 27.05.2005

Edo Maajka v preddverju Križank

Edo Maajka je na oder prikorakal, se priklonil in zahvalil vsem obiskovalcem, da so prišli na njegov koncert, kljub temu, da je se je ravno ta trenutek igral finale Lige prvakov, ter čestital raji ob Dnevu mladosti.

Sledilo je nekaj vicev v smislu, da je Edo pričakoval Križanke ne pa, da bo nastopil na hodniku, ob tem pa je še hudomušno pripomnil, da Ceci pa je uspelo napolniti Tivoli. Le kaj je obiskovalce prepričalo, da se udeležijo koncerta v Tivoliju tega pa ne? Le kaj?

Križanke so bile tokrat res nekoliko slabše obiskane kot je bilo pričakovati, razloge gre iskati v že omenjeni ligi prvakov, dokaj dragi vstopnici, zaključku majskih iger, itd ... mogoče je bil termin nekoliko napačno izbran.

Edo je tokrat nastopil z bendom, tako da so njegovi komadi dobili še neko dodatno energijo, kar se je začutilo že pri prvem komadu Ruke gore, ko je ljudem že kar pošteno dogajalo. Z bendovo pomočjo je Edotu uspelo nekajkrat povsem zagreti množice, tako je ob rifih kitar folku res dogajalo, ko smo skupaj jebali vlado in politiko, ko so nas obiskali vesoljci in je Sale opravljal svoj morilski pohod.

Za konec je Edo prihranil še tiste glavno Mahirja in Almo, izvedba je bila nekoliko drugačna, saj je bil zaključek komada (nočas mi srce plati, nočas me duša boli) izveden v rokerski izvedbi, kar je komadu odvzelo nekaj emocionalnega naboja. Pred zadnjim komadom pa se je Edotu na odru pridružil še nek model, za katerega moram priznati, da nimam pojma kdo je.

Edo, "model" in Frenkie so nato predstavili še svoje freestylerske sposobnosti in poželi aplavz pri publiki. Koncert pa je bil zaključen s komadom Minimalni rizik po katerem se je Edo poslovil od zadovoljne množice.

Še nekaj besed o gostih. N'toko, ki ravno ta petek predstavlja svojo novo ploščo, je ponovno navdušil s svojo hitrostjo in natančnostjo, celo svojo zakladnico pa bo predstavil na Metelkovi. Slovenskim oboževalcem rapa se je predstavila tudi Diyala, nova zvezda hrvaške hip hop scene.

Diyala je svoj nastop opravila prepričljivo, edini minus morda predstavlja repanje v angleščini. Diyala se je predstavila z nekoliko bolj robustnimi verzi, a z zelo dobrim glasom. Upam pa si trditi, da je marsikoga prepričala tudi s svojim izgledom in njenima čopkoma.

Diyali se je na odru pridružil že prej omenjeni "model", ki je prav tako dobro opravil svoj nastop. Omeniti pa velja še Frenkia, ki je tokrat na odru pomagal Edu ter predstavil tudi nekaj svoje glasbe, ki jo je narod dobro sprejel, bilo pa je očitno, da večini njegova dela še niso poznan.

Kaj reči za konec? Pred kratkim mi je frend rekel, da morajo recenzije vsebovati tudi nekaj kritičnosti. Tokrat se to ne bo zgodilo, Edo me je prepričal na vseh področjih in komaj čakam na naslednji koncert, edina pripomba je, da je s svojim nastopom in nasmehom vso pozornost deklet preusmeril nase, med drugim tudi pozornost moje spremljevalke.

Fotografije (c) Miro Majcen

Jan Jesenovec - avatar

Jan Jesenovec

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 01.04.2005 na ŽVPL-u skupaj objavil 3 člankov.