v rubriki dogodki:
.. / / / 04.10.2002

Punk rock parada z Debeli precjednik Zinc in Boom boom kid

Debeli precjednik, Zinc in Boom boom kid in pokazala kaj zna.

Večina ljudi se je zbrala oz. prišla obujat spomine prav zaradi prvih. Debeli precjednik namreč obstajajo že kakih deset let in so si v tem času skozi koncertiranje, ob nekaj prilikah tudi pri nas, ter s kvalitetnimi posnetki ustvarili svoj krog ljubiteljev. Čeprav zrelejši, tako v letih, kot v glasbi, ki je postala bolj dodelana, nekoliko agresivnejša, a še vedno z obilico melodike in dvoglasnih vokalov, pa so na odru še vedno ohranili svežino, ki jo je prenekatera bolj razvpita skupina izgubila. Tako so navdušili publiko z bogatim repertoarjem, sestavljenim tako iz prvega EP-ja Fatman, prve plošče Rat (Her) Burnt His Record, kot iz še neizdane nove plošče Fist from the east in so nenazadnje na željo poslušalcev posegli tudi v svoje zgodnje začetke zabeležene na demo kaseti.

Večer se je nadaljeval z Zinc, zasedbo pod vodstvom vokalistke, ki prihaja iz Španije. V okviru tokratnje turneje predstavljajo svojo zadnjo ploščo Old mundo punks. Njihov zvok bazira na punku starejše šole, vendar pa se vidi, da so bili v času svojega delovanja podvrženi mnogim glasbenim vplivom, ki so se deloma absorbirali v njihovo glasbo, tako da v določenih pesmih varirajo v različne smeri.

Za presenečenje večera pa so poskrbeli Boom boom kid. Kot okvir, kaj pričakovati, je služila starejša argentinska zasedba Fun people, v kateri so se kalili. Vendar pa so Boom boom kids presegli pričakovanja. Svojevrstna skupina, na sebi lasten in unikaten način, meša punk rock z latinskim melosom. Pesmi varirajo od političnih do lepih ljubezenskih balad in pevčevih solo vložkov s tradicionalnimi vokalnimi južno ameriškimi napevi, vse skupaj pa začini intenziven nastop. Glasba ima vsekakor mnogo obrazov, oni pa so pokazali enega lepših in iskrenejših, kljub temu, da prihajajo iz vse prej kot prijaznega okolja. Ali pa morda prav zato.

Domen Repnik - avatar

Domen Repnik

Redaktor ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 123 člankov.

Boom boom kid - thumbnail

Boom boom kid