v rubriki dogodki:
.. / / / 21.09.2001

Jinxi ogreli Križanke

Jinxi so po 45 minutni zamudi prišli na oder pred polno dvorano v ljubljanskih Križankah. Yaya je bila slabe volje, zaupala nam je, da joče vedno kadar pada dež in da je imela za sabo slab dan. Zakaj tako, nas v bistvu ne zanima. Zaradi neznanih razlogov so se naši Jinxi zadrževali za odrom preveč časa, zato je občinstvo v polnih Križankah postajalo nestrpno. A čakanje je bilo poplačano ...

Avantura počinje je bil otvoritveni komad iz zadnjega albuma, kateremu so sledili songi iz plate Pompei ter nekaj najljubših iz njihovega prvega albuma Second hand.

Boljše volje smo postali v drugi polovici, ko je Tamo, gdje je sve po mom pripeljal občinstvo v Križankah do visokega vrelišča. Kako radi imamo Jinxe, smo pokazali s tem, da smo jih privabili z skandiranjem na oder še dvakrat. Z zaključnimi songi iz zadnje plate in ponovitvijo zmagovalne Tamo, gdje je sve po mom so popravili začetni slab okus v ustih, ki ga je povzročila zamuda.

Čeprav je bil koncert promocijske narave, so repertoar starejših komadov prijetno razširili za vse njihove zveste oboževalce.Dodali so še ekstra priredbo legendarnih The Doors, ki smo jo pospremili z odobravajajočim komentarjem. Vsaka priredba pač ni kul.

Latino ritme, ki so se jim pridružili na njihovi zadnji plošči, so okrepili s "tam-tam" tolkalsko zasedbo, ki je izzvenela precej spretno. Še modni trik: protagonistka Yaya je nosila sivo obleko in moški suknjič, slednjega ne iz estetskih ampak iz čistih praktičnih razlogov.

Foto: em3r10.com/digital

Alenka Lahajnar - avatar

Alenka Lahajnar

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 77 člankov.

Yaya - thumbnail

Yaya