v rubriki dogodki:
.. / / / 06.12.2002

Consumer Recreation: Adam Beyer + Umek

Ah...ne najbolj posrečen parti. Pač Umek privablja zavidanja vredno maso folka, sploh za kapacitete, ki jih zagotavlja Lipa. Če samo omenim, da je bilo ob 2130 na voljo le še 200 kart, ob 2330 pa zaparkiran že ves bližnji okoliš kluba, postane strašljivost slike takoj predstavljiva ... kljub temu se je vstop v notranjost odvijal presenetljivo hitro.

Umek, prepoznaven po njegovem značilnem poigravanju in tehnično dovršenem mešanju poskočnih tehno komadov, ki je presenetljivo vrtel na začetku. Vmešal je tudi ene par svojih starih uspešnic, ki so jih oboževalci vriskajoče sprejeli. Z izjemo briljiranja Umeka, ki je duhovito asistiral tudi ob startu Beyerjevega seta, in zvezde vikenda Adam Beyerja, ki je z natančnostjo svojega predhodnika a tršim, bolj abstraktnim tehnom očaral zbrano, že močno razgreto množico. Še en kvaliteten nastop, ni kaj - morda je bil vseeno nekoliko zaznaven primanjkljaj globine, katere je Beyer nedvomno sposoben.

Vendar pa je vse skupaj v nadaljevanju postalo že mučno ob pomanjkljivem in razočarljivem dj-jvskem talentu najprej (ponavadi odličnega) Bizzyja in za njim še Plotza. Sicer se je občasno dalo slišati nostalgične, psihozne minimalčice, a reševanje z že premnogokrat prežvečenimi uspešnicami in kvazi trendnim vmešavanjem elektro in breakbeatov enostavno ni bilo dovolj za kakovostne minimalistične užitke.

Preprosto nista navdušila ne z izbiro glasbe in sosledja komadov, niti z izvedbo le-teh, saj se je, kot prvo, skoraj pri vsakem prehodu slišalo, da se tehniksi ne vrtijo z željeno hitrostjo, pa tudi prekomerno uporabljanje multi efekt procesorja (Air FX-a, ki ni bohve kaj), z raznimi filtri in oscilatorji večinoma ni izpadlo posrečeno.

Žal si od teh nasikanih ritmov proti koncu ni več dalo odpočiti v kletni, čilerski atmosferi, kateri je svoj duh vlilo mešanje Dojaje, saj je žal predčasno pregorela izkoriščana feršterkerija.

Lahko bi bilo bolje ...

Gorg & KhIAZ