v rubriki dogodki:
.. / / / 19.02.2009 20:18

Multiball v SubSubu na petek trinajstega

Multiball spremljam že nekaj let, a za izid novega albuma s svežim videospotom sem izvedel šele nekaj dni nazaj. Celjski punk rock kvartet se je na t.i. nesrečni dan - petek 13. odločil za izvedbo promocijskega koncerta ob izdaji svoje tretje studijske plošče The Days that Follow.

Kljub napovedi, da se bo njihov koncert v ljubljanskem Sub Sub-u pričel ob desetih, se je množica obiskovalcev začela zbirat pred odrom šele po 23. uri. S tem se je nekoliko zavlekel tudi koncert Multiball, ki so ga začeli pretežno z novim materialom.

Z svojim dovršenim zvokom popolno distorziranih kitar so želeli precej opozoriti na svojo zrelost igranja ter tudi ustvarjanja nove čistokrvne rock glasbe, ki pa je preprosto zapirala vrata srednješolskemu punk-rocku, kot so ga bili fantje navajeni igrati ter izvajati na starejših albumih.

Drugačnemu stilu glasbe lahko preprosto pripišemo odraslosti članov, ki so se že dolgo nazaj poslovili od študentskih let in mladostniške norije. Glede na srednje obiskani nastop, so jih prisotni precej pozitivno sprejeli, in kjer je le bila priložnost, odpeli s skupino nekaj spevnih refrenov.

Skupina ima za seboj že precej kilometrine na domačih in tujih tleh, kar se pozna na njihovi kvaliteti in uigranosti, tako da se jim dodatno ni potrebno dokazovati. V drugi polovici koncerta, ko je bil novi material že izčrpan, so se pa fantje posvetili starim klasikam kot je Today or Tomorrow, Ladies rules in Friday nights anthem iz drugega studijskega albuma.

Za neprekinjeno vzdušje in energijo je več ali manj prispeval pevec Gregor z svojo karizmo, ki potrjuje statusa frontmana v skupini. Kljub malo bolj kot povprečnemu rock nastopu celjske skupine grejo zasluge pripisati tudi kitaristu Goranu, ki s svojo ikono levičarskega kitarista zapolni še tisti neizkoriščen kotiček njihove energične rock glasbe.

Zaradi novega člana skupine bass kitarista Miha Zagozde, ki je zamenjal prej 5 let delujočega Enza, skupina žal ni imela možnosti predstaviti daljšega repertoarja. Zaradi tega so se fantje tudi kmalu poslovili, kar so tudi obiskovalci z razumevanjem sprejeli.

Andrej Jerman - avatar

Andrej Jerman

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 1 člankov.

Multiball - thumbnail

Multiball

Foto: Domen Repnik