v rubriki dogodki:
.. / / / 08.06.2000

Druga godba: Volk Folk, Lazonta & Triakel

Ker bi naš drugogodbeni dopisnik Matjaž Čad rad letos (končno) maturiral, sem se v soboto v Križanke odpravil le jaz sam (šmrc!). Iz ravnokar navednega razloga, bo člančič dosti krajši, saj je vse skupaj mišljeno bolj kot fotoreportaža (vendar tudi fotk še ni ... nekje na poti jih je založil glavni urednik - majke mu!!!).

Sobotni večer je bil namenjen folk glasbi in je bil, v primerjavi s precej divjim uvodom v letošnjo Drugo Godbo, dosti bolj umirjen. Primerno manjšemu številu gledalcev so prireditev prestavili v preddverje Križank, kjer so ljubitelji folk glasbe lahko udobno sede preživeli miren glasbeni večer. Prvi dve skupini sta predstavili tradicionalno glasbo iz slovenskega Primorja, za njimi pa je nastopil švedski trio Triakel, ki izvaja tradicionalne večinoma jako depresivne pesmi z začetka stoletja. Kjell-Erik Eriksson (violina) in Janne Strömstedt (harmonij), sta pri nas že nastopila s skupino Hoven Droven, tokrat pa sta spremljala Emmo Härdelin, ki s svojim glasom poslušalcu prepeva otožne zgodbe o nesrečnih ljubeznih in jalovih praznovanjih rojstnega dne.

Za konec so kot presenečenje nastopili TerraFolk oz. trio Kr' Neki, ki bodo baje odslej v preddverju Križank skrbeli za after party po vseh koncertih letošnje druge godbe. Žal sem takrat že ostal brez filma, zato boste njihove podobice lahko videli pri reportaži z naslednjega koncerta.

Martin Vodopivec - avatar

Martin Vodopivec

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 02.11.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 42 člankov.