v rubriki dogodki:
.. / / / 19.08.2000

Emo / hardcore večer v Ajdovščini Klub Jutro / 14. 8. 2000 / Children of fall, Leiah

Ponedeljkov večer na ajdovskem sta ponovno zaznamovala dva odlična koncerta. V tamkajšnjem klubu jutro sta igrali švedski skupini Children of fall in Leiah. Kitarista in pevca iz Children of fall in kitarista Leiah druži že sodelovanje v njihovi prejšnji skupini Serene ...

Ponedeljkov večer na ajdovskem sta ponovno zaznamovala dva odlična koncerta. V tamkajšnjem klubu Jutro sta igrali švedski skupini Children of fall in Leiah. Kitarista in pevca iz Children of fall in kitarista Leiah druži že sodelovanje v njihovi prejšnji skupini Serene, ki je s svojim delovanjem prenehala kakšno leto nazaj. Po razpadu so s svojim delovanjem nadaljevali naprej, a vsak v svoji smeri.

Njihove skupne izkušnje so se kasneje ta večer izkazale več kot dobrodošle. Kitaristu Children of fall se je namreč sredi turneje vnela tetovaža na nogi, tako da se je bil iz zdravstvenih razlogov prisiljen vrniti domov. Med koncertom sta ga zamenjala kitarista Leiah, ki sta se na hitro naučila in odigrala vsak nekaj pesmi. Kljub kratkemu sodelovanju so se predstavili z dinamično mešanico hard cora s kričečimi vokali z delci emo cora. V premorih med eno in drugo pesmijo je pevec še dodatno predstavil njihove nazore o katerih govorijo njihove pesmi in segajo vse od kritik glasbene industrije do modernega potrošništva, ki nam v obliki izdelkov poskuša prodati srečo. Svoj nekoliko krajši repertoar so končali s priredbo Serene, nato pa je bil čas za Leiah.

Leiah so nadaljevali mnogo bolj umirjeno z spevnim emo rockom prežetim z mnogo energije in emocij ki so naprej gnale publiko. Na vrhuncu ko jih je publika priklicala nazaj, da so odigrali še dve pesmi se je publika v vsesplošni evforiji začela metati drug prek drugega, tako da se je koncert končal z navdušenim odzivom in kupom nagrmadenih teles pred "odrom".

Domen Repnik - avatar

Domen Repnik

Redaktor ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 123 člankov.