v rubriki dogodki:
.. / / / 14.06.2000

Jazzy del Druge Godbe

Tretji večer letošnje Druge Godbe je bil namenjen bolj jazzu. Tudi tokrat bi vam s kraja dogodka moral poročati vrli Matjažek, ampak ker je po maturi izginil na morje, sem kot po navadi žrtev zopet jaz (ubožček - op.urednika).

Tokrat se je koncertiranje začelo že ob zgodnjih urah, tako da sta Zlatko Kaučič in Achille Succi nastopila še preden je Križanke objela črno črna tema. Jazzy del Druge Godbe so poleg niju zastopali tudi The Vandremark Five, Bratko Bibič & The Madleys in Akosh S. Unit. Zopet je bilo dogajanje postavljeno v preddverje križank, kar se je, glede na število poslušalcev, izkazalo za pravilno potezo. Tako so gledo-slušalci lahko udobno sedeli in v miru žlokali svoje pivo.

Zlatko Kaučič je na odru za muziciranje uporabil in zlorabil praktično vse kar vaša mama uporablja v gospodinjstvu in s čemer se igra vaša sestrica. Vsekakor vsakdanje zadeve oddajajo zanimive in nevsakdanje zvoke. Glede na to, da je Ken Vandermarko nekoč igral s Petrom Brötzmannom, ki je pred kratkim divje žgal na Jazz Festivalu Cerkno, so The Vandermark Five igrali neverjetno umirjen in lahkoten jazzin' glede na to, da so tudi Bratko Bibič & The Madleys ostali bolj v mirnih vodah, je z bolj divjimi izpadi postregel šele Akosh Szelevenyi s svojimi Akosh S. Unit.

Skratka koncert namenjen bolj ozkemu krogu poslušalcev, ki so tako preživeli prijeten večer ob pivu ali dveh. Ker sem z besedami bolj skop, upam, da bodo Herr urednik članku namenili dovolj fotografij, ki naj povedo ostalo (bom, bom, mater vola - op. urednika :-).

Foto: Martin Vodopivec

Martin Vodopivec - avatar

Martin Vodopivec

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 02.11.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 42 člankov.