v rubriki dogodki:
.. / / / 12.09.2000

Dvajseti Novi rock

V petek se je v Križankah dogodil že dvajseti Novi rock 2000, ki pa zaradi različnih dejavnikov ni izpolnil pričakovanj. Poleg tega, da so na odru "gnojili" že nenovi rockerji Siddharta je padel v vodo še miting Še pomnite, rockerji, kjer naj bi se zbrali stari novorockerji.

Naj že takoj povem, da imenu navkjub Novi Rock 2000 ni predstavil kaj pretirano nove glasbe. Tudi bendi, ki jih prej še nisem poznala, se v tej smeri niso kaj prida izkazali. To pa sploh ne pomeni, da je bil koncert slab. Razen organizatorskega presenečenja s Siddharto, nad katero je del prave rockerske publike vihal nos, je bila izbira bendov okej in zelo pestra.

To se je pokazalo že takoj na začetku, ko so šundovsko-surferskim Bitch Boysom (keep up the good work!) sledili otroci rudarjev, sicer pa trash metalci Terminal Disease. Na noge nas je spravil šele četrti bend, hrvaški Kapris!!!, ki so prišli na oder v gatah, pevec je imel najmanjše - tangice. Mene so skrajno navdušili, pa ne zgolj zaradi gat, ampak tudi, narod je namreč treba zabavati, ne? Tej norosti je sledil belokrajnski blok, načeli so ga stoner-rockerji Broken Lock, sicer oblečeni, pa zato nič manj lepi, dopolnili pa veterani Indust Bag. Dobri kot ponavadi so bili tudi Psycho-path, Meli je izgledala super.

Za tem je bil pa že skrajni čas za pussy-rockerje Siddharto, najstnice so bile utrujene od čakanja. To je bil očitni vrhunec večera (fantje so se temu primerno tudi nališpali), kajti po Siddharti so se Križanke tragično izpraznile, tako, da so odlični beograjski Darkwood Dub nastopili pred peščico tistih, ki še niso bili preveč pijani, ali pa so bili preveč pijani in niso opazili, da Siddharte ni več. Popolnih koncertov s takim številom bendov pač ni, ampak je bilo okej. Pa da vidimo, kako bodo spacali naslednjega, 2001.

Mojca Planinc - avatar

Mojca Planinc

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 11 člankov.