v rubriki dogodki:
.. / / / 06.11.2001

Psycho-path v Orto klubu

Z zamudo, ampak vendar, naj vam povem, kaj ste zamudili. Prisotni smo bili priča poštenemu, udarnemu koncertu, kot smo jih od "Psihopatov" tudi vajeni. Pomemben dejavnik pri vsesplošni radosti je bil tudi kraj dogodka - Orto klub- zaradi katerega je bilo vzdušje rahlo družinsko obarvano (jaz stojim na nogi tebi, ti meni ...), nastopajoči pa še bolj razigrani.

Na koncertu so se Ljubljani prvič pokazali z enim kitaristom in naj ljudstvo ve, da se zaradi tega bojda še nihče ni pritožil, na koncertu samem pa tudi ni bilo zaznati nezadovoljstva obiskovalcev. Less is more.

Fantje in dekle so nam poleg že znanih kompozicij iz zadnjih dveh albumov (Terminal in Autoerotic), med njimi seveda tudi Air rager, No-fi in Recognition; predstavili tudi nekaj novega in obetavnega, zaključili pa s starejšim komadom Dehydrated, ki nas je dokončno razgrel, zato se nikomur še ni dalo domov ...

Kar se tiče slikovnega materiala, vas moram srednje razočarat: zelo skromen je, ker v poplavi nog, komolcev in karajočih pogledov zaslepljenih obiskovalcev koncerta (blisk v oči ni malenkost) pač ne gre drugače. Kdor ni oboževalec zgolj njihovega glasa, ampak tudi stasa, naj poišče tolažbo na strani www.psychoz.com, kjer vas obvestijo o takšnih in drugačnih psihozah.

Torej, zamudniki, kesajte se!

V uteho naj vam bo teh nekaj datumov in prizorišč bližnjih koncertov:

07.11.01 Zagreb (Močvara),
16.11.01 Novo Mesto (LokalPatriot),
24.11.01 Celje (Kljub).

Mojca Planinc - avatar

Mojca Planinc

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 11 člankov.

Psycho-path (foto: A. Wlodyga) - thumbnail

Psycho-path (foto: A. Wlodyga)