v rubriki dogodki:
.. / / / 16.03.2001

Big D and the Kids Table na Metelkovi

Hvala bogu, da so se minuli torek ameriški ska punkerji Big D and the Kids Table odločili, da bodo obiskali Ljubljano. Dan se je zelo slabo začel, vse je bilo prekrito s črnimi oblaki, kar je kazalo, da se ne bo prikazalo veliko ljubiteljev tovrstne glasbe. Skeptičen sem se odpravil na koncert, ker je ponavadi Metelkova med deževnimi dnevi precej pusta. Ko sem pa prestopil prag Gala Hale, sem bil prijetno presenečen - dvorana je bila dodobra zapolnjena.

Pred varovanci založbe Asian Man Records, bi morali nastopiti domači Dreamwalk, vendar niso igrali, zaradi odsotnosti bobnarja. Ker ni bilo predvozačev, si je kar pisano občinstvo krajšalo čas pred koncertom s pogovori. Kar naenkrat pa so na oder prihrumeli člani skupine Big D and the Kids Table. Fantje so brez nepomembnega besedičenja poprijeli za instrumente in pričeli z norijo.

Vsi so sprva ostali brez besed in samo gledali, vendar jih je frenetičen ritem začetnih pesmi in skakanje dobesedno vseh sedmih članov skupine dodobra ogrelo, da so se jim hitro pridružili. Pred odrom se je zbrala in zaplesala skupinica pogumnih punc, pridružili so se jim tudi neki tujci v narodnih nošah in skupaj popestrili dogajanje.

Američani so z energičnim in simpatičnim nastopom, odlično odigranimi komadi, predvsem pa s številnimi skoki očarali vse v dvorani. Zelo so spominjali na legendarne Operation Ivy, vendar njihova posebnost je bil trobentač, ki je bil obenem tudi drugi vokalist. Zelo zanimivo je bilo gledati dvojno petje pri ska punk skupini ter karizmatičnega basita, ki je ves čas pokal frise.

Koncert se je po bisu in številnimi skoki na odru prelevil v odličen punkovski večer, kot da bi podoživeli koncert Operation Ivy na znamenitem Gillman Streetu.

Po takšnem večeru si lahko samo zaželimo, da bodo pridni delavci Gala Hale še sodelovali z založbo Asian Man Records in nam pripeljali še kakšno zanimivo skupino. Pred skupino Big D and the Kids Table so nas obiskali že odlični punkerji The Lawrence Arms.

Tekst in foto

Gregor Zajc

Big D and the Kids Table - thumbnail

Big D and the Kids Table