v rubriki dogodki:
.. / / / 15.02.1999

K4: Radyoyo: Drum 'n bass fever

Pa smo spet tam. Radyoyo crew se je ne vem katerič že polastil Šterke z boben-in-basovsko varianto partyja. Navsezadnje so le spregledali, da hip hop in d'nb nista za istočasno izvajanje v prostorih k4. Preveč različna muska, preveč različen folk in predvsem premajhen plejs. Za tako mešavino sta nujna vsaj dva medsebojno izolirana rooma, ki preneseta malo večji naval raje.

Tako je bila v petek, 12. tega meseca, noč drum 'n bass-a. V stalni postavi Radyoyoja so nam s power musko z nizkobasno osnovo servirali rezidenčni platarji JAMirko, KoLTek, Pier in Kobilca, katerih muziciranje je bilo nato nadgrajeno z iz angleškega otočja uvoženim duplotom DJ Stretch-om in MC M.A.D.-om, pripadnikoma založbe Reinforced, UK.

Občasni ekstatični napadi posameznih prisotnih so pričali o očitno ušesom privlačnemu rolanju. Medtem ko se je srečna masa udinjala na flooru, pa je izmozgani ostanek obiskovalcev lahko tripal na projekcijah računalniških animacij in potem še na playstation-ovih posnetkih fuzbalskih in boarderskih igralnic. Zadnje dvoje pa zaradi svoje drugačne realnosti niti ni tako pasalo v ambient d'nb-ja. Gledanje teh projekcij pod strupenimi učinki določenih substanc srčno odsvetujem, razen če si ne želite izmučene paralize in brezbrižnega zrenja v srečneže, ki se niso ujeli v past hipnotičnega utripanja na zaslonih. Zveneče je bilo tudi besedičenje domačih MC-jev ob podpori rezidentov, za katerega upam, da se bo v prihodnosti razpaslo, spoštovanje...!

Torej, Radyoyo fura še naprej to kar zna in hvalabogu da je tako, ker so Ljubljano še za korak več izmaknili iz krempljev duhamornega nočnega mrtvila. To pa še ne pomeni, da temu mestu ne manjka nek nivo underground scene (kakršnekoli že), ki ga za zdaj ne zasledimo po kotičkih in zapuščenih luknjah Ljubljane. Enostranska in neraznovrstna ponudba pa zna kmalu propasti, jebi ga.

Luka Dimic - avatar

Luka Dimic

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 08.02.1999 na ŽVPL-u skupaj objavil 7 člankov.