v rubriki dogodki:
.. / / / 27.09.2003

Avstrijci v Sub Subu

V soboto smo bili v Sub Subu priča nastopu avstrijskega drum'n'bass DJ-ja Raw.full-a, tokrat brez svojega kompanjona D-kay-a. Zrak je najprej ogrel novinec And.ej, za njim pa je sad svojih poletnih priprav ponudil naš stari znanec Illegal Kru-ja, Markoman.

Začel je bolj počasi, prešel v Happy Hardcore in zaključil s še močnejšimi basi in hitrejšim ritmom, ki že skoraj ni več imel d'n'bjevske dušice. Družbo za mešalko mu je delal slovenski MC Ezy-G, ki me je znova razočaral. S svojim reggaejaškim globokim glasom in popolnoma nerazumljivimi stavki je zmotil komad v nepravem trenutku in molčal, ko se nam je zaželelo vokala. No, ja, vsi imamo včasih slab dan. Markoman pa je malce spremenil svoj set. Raznolikost je bila očitna. Začetek-vrh-zaključek. Njemu so poletne počitnice očitno dobro dele.

Čeprav je bil to prvi, začetni d'n'b v novi sezoni, v Sub Subu, neke pretirane gneče v klubu ni bilo. Tudi gostitelji niso izgledali preveč zadovoljno. Meni je bilo sicer prav prijetno, saj ozačje ni bilo napeto, temveč mirno pa tudi na plesišču si lahko dihal normalno. Le pred glavno zvezdo večera so se vsi stisnili pred platerje, v ozadju pa je vladala praznina. Po klubu so se sprehajali že znani obrazi, le tu in tam je noter zašla kakšna našemljena kura ali pa polizan kuža, sicer pa smo cirkusa na elektronskih žurih že navajeni.

Končno smo dočakali pravega. DJ Raw.full je zavrtel plošče okoli 1 ure zjutraj. Celoten set je bil nekaj srednjega, glede na moč basov in ritem. Prehodi vmes so bili mogoče malce predolgi in vsekakor preveč "tehnažni". Ne vem, je imel dečko tako tremo, ali je prišel nepripravljen, pri mixih je kar nekajkrat zamudil ritem. Nekje v ozadju sem skozi slišala Adama F-a, a ni zavrtel nobenega njegovega komada. Morda si je izposodil le prehod ali dva. Vmes je kakšen komad zavrtel malo bolj hitro, da ni bil set preveč enoličen. Okoli četrte si je MC privoščil malo reklame in malo showa: ?Are you ready to quit? Say hell yeah!? Ti ?showi? počasi prihajajo tudi k nam. Začeli so se v Angliji, kjer angleži to stalno prakticirajo in skušajo s tem podžigati množico, zdaj pa očitno to poskušajo tudi naši MC-ji. Najbolj očitno je bilo to v naših krajih vidno pri nastopu Roni Size-a in Adama F-a.

Za Raw.full-om pa se nam je pridružil še Plankton. Ni razočaral in ni presenetil. Zarolal set, kakršnega pripravi ponavadi. Vmes je bilo slišati tudi nove plošče.

Torej, kot smo videli, poleti Illegalci niso počivali. Event sicer ni bil nič posebnega, smo pa zopet lahko peljali možgančke na dnbjevsko pašo, po parih mesecih. Dobro smo razmigali zakrnele koščice in se pripravili na prihajajoče. V soboto nas čaka Lipa, kmalu pa pričakujemo tudi presenečenja, ki jih pripravljajo v K4.

 - thumbnail