v rubriki dogodki:
.. / / / 15.07.2003

Spoznavanje v Divači

Festival Meet me tudi letos ni razočaral. Letaki, ki so letali naokrog že par mesecev prej so vabili na enkraten dogodek z množico dobrih DJjev, iz katerih sta najbolj izstopala Jeff Mills in Umek. S kar sedmimi različnimi plesišči so organizatorji dosegli svoje. Obiskovalci so bili zadovoljni.

Bilo je vsega po malem: Progressive, Techno, House, Asian, kogar pa noge niso več nesle naokoli, so zunaj plesišč čakale mizice in klopi v Chillout predelu. Tam ste si lahko spočili telo in dušo, za katero so poskrbeli CODE EP-jevci.
Prostor, kjer se je odvijala, za nekatere, nepozabna noč, je bil (skoraj) popoln. Že od daleč nas je na prizorišče vabila lučka, ki smo jo ugledali na nebu. Če je vžgala pri Batmanu, bo tudi pri navadnih smrtnikih. Parkirišče je bilo za razliko od tistega na Rock Otočcu dobro organizirano in ni me stiskalo pri srcu, ko sem tam pustila svojega jeklenega konjička. Vhod pa ni bil tako blizu kot se je zdel. Zjutraj je bil še dvakrat dlje. Morda je bila napaka, da kart za festival niso prodajali v predprodaji, saj smo na njih čakali vsaj eno uro, nekateri še dlje. Kaj je bil vzrok, mi ni uspelo izbrskati.
Na vhodu so nas pričakali varnostniki, ki so skrbno preverili, da nismo na samo prizorišče odnesli kakšne steklenice vode ali kaj podobnega. Noter je vladalo prijetno vzdušje. Vsak je našel zase svoj kotiček. Če ne drugega se je lahko celo noč vozil z avtomobilčki ali pa mešal možgane na vrtiljaku. Žejo so potešili na točilnih pultih, ki jih ni manjkalo. Le za tistim na Techno flooru je občasno vladal kaos. Glede na to, da v bližini ni vodovoda, so letos poskrbeli, da vode ni zmanjkalo. Ta je namreč pri konzumiranju različnih bombončkov esencialnega pomena. S hrano je bilo malo slabše. Ponujali so sladoled, lubenice, tople sendviče in hot doge. Po naporni noči bi človek rabil kaj bolj konkretnega, ampak organizacija se z leti boljša, sicer pa večina na hrano ni mislila.
Seveda poleg hrane in pijače ni manjkalo droge. Brez tega pač na zabavah z elektroniko ne gre. Obiskovalci niso zamudili priložnosti. V očeh večine je vladala praznina, v glavi pa vse kaj drugega. Celo noč, vse do zgodnjega jutra se je divje plesalo na vseh plesiščih. Nekatere najstnice so obsedele ali obležale na bližnjih ograjah, drugim pa kar ni zmanjkalo energije. No, ja sicer pa fotografije povejo vse.
Glede glasbe pa, ozvočenje je bilo za slovenske razmere presenetljivo dobro. DJje je spodbujala množica in res so dali vse od sebe. Prav posebne so bile vizualizacije na Chillout flooru, drugje pa jih verjetno nihče niti ni opazil.
Najbolj zanimive so bila "rejvarska" oblačila, ki so prav bodla v oči. Mladoletnice so bile večinoma oblečene v mini krilca ali vroče hlačke, zgoraj pa so se svetlikali raznovrstni modrčki in topi z bleščicami. Najbolj izvirna se mi je zdela majica na kateri je bilo z lučkami napisano ?Umek?, na sredini pa je bil cel ?light show?. Za tako majico je morala imeti punca skoraj že generator na hrbtu. Pri obutvi so seveda prevladovali Buffalo čevlji in gamaše v barvah kravic, čebelic in drugih živali. Rožički, tipalke in drugi dodatki so se skladali z lasmi fluresentnih barv, ki so krasile skoraj vsako žensko pa tudi prenekatero moško glavo. V Ambasadi Gavioli je take ?opreme? zadnje čase že primanjkovalo. Pohvalno je to, da večino oblek punce sešijejo same in za šivalnim strojem, pred zabavo, preživijo kar nekaj dni.
Kar prekmalu se je naredil dan. Nebo je krasila dvojna mavrica. Z dnevom pa je izginil make-up. Šele zdaj si opazil zelene in utrujene obraze. Kakšnega sem se prav ustrašila.
Čeprav so organizatorji dogodek poimenovali Meet me, je bilo spoznavanja bolj malo. Večina je preplesala celo noč brez, da bi se sploh ozrla naokoli. Vsak v svojem svetu, omamljen od drog, alkohola ali dobre glasbe. Skratka, opažam, da so festivali in zabave v duhu elektronske glasbe veliko bolje pripravljeni kot pa kakšen Reggae ali pa Rock koncert.
Tisti, ki jih je dogodek navdušil bodo lahko znova podoživeli občutke, drugi, ki do ga zamudili pa imajo še eno priložnost konec avgusta. Organizatorji pripravljajo nova presenečenja.

SINDUSTRY

Zeleni Gaj, Nova Gorica

30. avgust 2003

Nastopajoči:

INDOCTRINATION CAMP (tehno):

- ADAM BAYER
- DJ RUSH
- UMEK
- BILLY NASTY
- MARKO BAILEY
- MARKO NASTI?
- TEMPONAUTA

DOMESTICATION CAMP (house):

- CHUS & CEBALLOS
- EDDY THE FISH
- SHARK
- ALEKSIJ
- SYDNEY
- MATIS

BEHAVIOURISM CAMP (progressive):

- MAX GRAHAM
- MOOSE
- CRAZY LEMON
- ROBERT G. ROY
- KRIZS
- PABLO

meet me - thumbnail

meet me