v rubriki dogodki:
.. / / / 04.12.2011 17:06

Klemen Klemen in njegova predvolilna konvencija v Cirkusu

Klemen Klemen je v dvanajstih letih (od svojega prvega samostojnega albuma Trnow stajl) postal izkušen in pomemben predstavnik slovenske glasbene scene. Da Trnow stajl diha in utripa še danes, pa smo se lahko prepričali v torek.

Datum je bil prazničen (29. november), bili smo na vrhuncu predvolilnih kampanj in Klemen Klemen je gostoval v klubu Cirkus, ki že postaja šminkersko zbirališče za klientelo mlajše generacije. Torej, zelo nenavadne okoliščine - za Klemna, za prestolnico in za državo.

Cirkusa gledalci nismo napolnili, a vseeno je bilo Klemna toliko, da je brez težav zapolnil prostor. In pri tem ne mislim na njegovo že malce bolj polno postavo, ampak na njegovo odrsko prezenco.

Klemnov nastop je pač tako poln, zanimiv in duhovit, da ga je veselje gledati. In to veselje se je naselilo v celoten razredčen parter pod odrom. Pri tem so mu pomagali nepogrešljivi SSF (Simon Stojko Falk) za gramofoni in reperski kolegi.

Klemen je razgrajal po odru skoraj uro in pol, v katerem je brezhibno odrepal vse, kar smo od njega pričakovali. Za vseh dvanajst let. Privoščil nam je en dodatek in nepozabno volilno konvencijo.

Ne, ne, še vedno govorimo o Klemnu, le da je tokrat nastopil kot predstavnik nove, a nadvse pomembne stranke FBS. Kot glasnogovornik stranke FBS je Klemen Klemen udeležencem svoje konvencije pojasnil, da se stranka zavzema za legalizacijo mehkih drog, za čim več seksa za vse ter, seveda, za rap musko. Ljudstvo se je strinjalo. Tudi promocijska strankarska darilca v obliki paketkov rizel niso umanjkala. Slogan stranke FBS: "Dejte dnar".

V skladu s tem zabavnim in odrsko zanimivim konceptom je Klemen Klemen predstavil svoj nov komad FBS (Fafing Brother System). Če se sprašujete, kaj to pomeni, naj pojasnimo, da gre za prve 3 besede, ki jih je Klemen Klemen ujel v ZDA in si jih nato z nekaj umetniške svobode interpretiral. V komadu FBS nam Klemen ne pripoveduje trnovskih mitov in legend, ampak je času primerno družbeno kritičen.

Dober odziv publike je mestoma presenetil celo Klemna. "Folk, vi sploh ne poslušate rapa," se je čudil in dobil nazaj porcijo nasprotovanja izpod odra. "Ma, ja. Kako ga poslušate? V Cirkusu ste!" Ne glede na to, kaj predstavlja šminkerski Cirkus, pa moramo ugotoviti, da se je tudi Klemen Klemen izvrstno prilagodil cirkuškemu vzdušju - z lasuljo, govorniškim pultom, razgrajanjem po odru, zabavljanjem in z akrobacijsko točko, ki sta jo na koncu uprizorila dva mlada breakdancerja.

Bil je dober večer in dober koncert. Zadnje besede, ki jih je Klemen izrekel poleg zahvale: "Nam pa dejte še šnopsa!" Ne moremo oporekati - fantje so si ga zaslužili!

Promocijski spot FBS (Fafing Brother System) si lahko ogledate spodaj!

Tamara Langus - avatar

Tamara Langus / Centrifuzija

Zunanji dopisnik ŽVPL, ki je od 18.04.2011 na ŽVPL-u skupaj objavil 5 člankov.

Klemen Klemen je 29. novembra nastopil v klubu Cirkus - thumbnail

Klemen Klemen je 29. novembra nastopil v klubu Cirkus

Foto: Madpixel / madpixel