v rubriki dogodki:
.. / / / 10.12.2015 13:40

VOOM Fashion Show 2015 v Ljubljani

V prestolnici se je zgodila sveža in unikatna modna revija, na katero me je povabil moj prijatelj Simon Cirkulan, ki je idejni in organizacijski vodja VOOM projekta.

Dogodek je potekal v Paviljonu na Gospodarskem razstavišču. Sprva sem bila malce skeptična, kako bo organiziran mimohod modelov, a se je izkazalo, da je prostor zelo dobro služil svojemu namenu. Gledalci smo sedeli v obodu paviljona, modeli pa so hodili celoten krog mimo nas in vsi navzoči smo si jih lahko ogledali v drobne detajle. Bile so prisotne nekatere zvezde modne in glasbene in filmske estrade, tako da so bliskavice udarjale na polno.

Sprehodilo se je okoli dvajset modelov modne agencije VOOM Model Management. Simon, ki skrbi za njihov razvoj in plasiranje na modne trge poudarja, da se z njimi pogovarja tako, da jih ozavešča, da so priljudni, prijazni, priskočijo na pomoč in so skratka ne zgolj lepi ljudje na zunaj temveč da so sočutni in prijazni, torej lepi tudi na znotraj. Ta njegov koncept mi je všeč, ker vem za preveč nadutih in vzvišenih mladih modelov, ki mislijo, da so nekaj več. To pač ni niti seksi niti privlačno.

Modeli so bili zanimivi, pa saj vemo, da morajo izstopati kreacije, ki jih nosijo. Naj omenim novo pridobitev med VOOM obrazi in sicer Lana Klemenca, ki ga poznam od mladih nog naprej, saj so njegovi starši moji prijatelji, njegova mami Zvezdana Mlakar pa je bila skupaj z mano priča sinovemu debitiranju v modnih vodah. Sva bili navdušeni.
Glede kreacij želim poudariti, da je tole končno bila modna revija, ki je ponudila pri skoraj vseh izhodih oblačila, ki bi jih kar imela v svoji omari. Nosljiva, unikatna, sveža in obenem ne tako izstopajoča, da si jih oseba ne bi upala nadeti na sebe. Odličen izbor kreatorjev, sveži dizajni in prijazni materiali.

Torej, predstavili so se naslednji kreatorji: Maja Halilović iz Bosne in Hercegovine, Larabernot, MARTISE, NEON Rabbit. Ymocion Design by Vladimira Kranj, zadruga ZOOFA, Life is a Picnis s Hrvaške, Erik Pižent z znamko oblačil Pier Noir. Mladi modni ustvarjalci in umetniki pa so za konec predstavili še prvo VOOM kolekcijo Scorpio(n) Soul by VOOM in mi je bila zelo všečna. Nosljive dolge majice z zanimivi potiski škorpijonov in drugih žuželk so pridali svežino s ščepcem umetnosti.

Dobra organizacija in sproščenost sta odlikovala tale modni dogodek. Mnogo mladih ljudi, ki so obiskali prireditev je zagotovo našlo kakšen navdih za lastno ustvarjalnost. Ker prav na kreativnosti zamisli sloni napredek, tako ali drugače.

Melita Kuhar - avatar

Melita Kuhar

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 13.05.2011 na ŽVPL-u skupaj objavil 23 člankov.

Life is a Picnic (Foto: Varja Jovanovic) - thumbnail

Life is a Picnic (Foto: Varja Jovanovic)