v rubriki dogodki:
.. / / / 01.04.2001

Low Punch na Metelkovi...

Pred kratkim smo že nekajkrat zaman pričakovali Low Punch na Metelkovi. Vedno je vmes posegla višja sila, tako da smo se na koncu morali zadovoljiti kvečjemu z njihovim nadomestilom v obliki drugega benda.

Tokrat pa so nas na cedilu pustili nemški Pencilcase. Eden od članov je namreč šele na meji ugotovil, da je njegovim osebnim listinam potekel rok veljavnosti. Ker pa naše meje niso tako prepustne kot "evropske" so ostali na drugi strani.

Zavoljo sredinega skrčenega programa se je zamaknil tudi začetek koncerta, kar se je izkazalo kot dobrodošla poteza, saj so obiskovalci začeli kapljati večinoma šele po koncu tekme Slovenija : Jugoslavija. Skupina se je vmes preselila iz odra med ljudi, tako da je prej ne preveč nabita dvorana le izgledala prijetno polna.

Sam nastop je publika na začetku dokaj mirno spremljala. Skupina pa je spričo izgube druge skupine večera svoj čas na oz. pod odrom poskušal kar se da raztegniti. Kar pa se pri kratkih in jedrnatih hard core komadih kakršne igrajo, zelo težko doseže. To je nekoliko vplivalo na potek koncerta, saj sprotna improvizacija na trenutke zaustavljala potek koncerta. Smo pa bili poleg klasičnega dela, sestavljenega iz pesmi z njihovega zadnjega CD-ja Act, Revolt, Live..., deležni še nekaj priredb. Najbolj je predramila publiko prav hard core klasika švedskih Outlast Get Into The Pit, moč pa je bilo slišati še kakšen njihov nov komad, za konec pa še bis ali dva.

Domen Repnik - avatar

Domen Repnik

Redaktor ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 123 člankov.

Low Punch - thumbnail

Low Punch